Cum poți supraviețui unui cutremur? ARCEN a publicat astăzi ghidul dedicat bucureștenilor în cazul unui seism

23 iun. 2021
301 Afișari
Cum poți supraviețui unui cutremur? ARCEN a publicat astăzi ghidul dedicat bucureștenilor în cazul unui seism

Miercuri, 23 iunie, Asociația Română Pentru Cultură, Educație și Normalitate (ARCEN), a lansat la ARCUB Gabroveni ghidul menit să ajute bucureștenii să se pregătească în cazul unui cutremur. Ghidul conține harta centrului Capitalei, și este rezultatul unei documentări realizate în ultimii doi ani.

Tu cum crezi că poți supraviețui unui cutremur? ARCEN a lansat astăzi un ghid dezvoltat special pentru a informa și a educa bucureștenii cu privire la scenariul în care un cutremur puternic va lovi Capitala. Intitulat „Cum poți supraviețui unui cutremur?”, ghidul a fost lansat la ARCUB Gabroveni și a fost dezvoltat împreună cu Re:Rise – Asociația pentru Reducerea Riscului Seismic, în cadrul proiectului Antiseismic District.

La lansarea acestui ghid au participat reprezentanți ai autorităților locale și naționale – Instituția Prefectului Municipiului București, Departamentul pentru Situații de Urgență, Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Primăria Municipiului București, Primăriile de Sector, parteneri ai ARCEN și alte ONG-uri.

Ghidul „Cum poți supraviețui unui cutremur?”a fost tipărit în 20.000 exemplare

„Cum poți supraviețui unui cutremur?” conține harta detaliată a centrului Bucureștiului, cu toate imobilele încadrate în clasele I și II de risc seismic, imobilele încadrate în categoriile de urgență U1, U2 și U3, arterele care ar putea fi blocate în urma unui cutremur major, propuneri de puncte de întâlnire după cutremur, precum și puncte medicale.

„Ghidul de pregătire Cum poți supraviețui unui cutremur? este un instrument complex care propune o serie de soluții concrete de pregătire înainte, în timpul și după un cutremur major: planul cu familia și cei apropiați, trusa de supraviețuire pentru cutremur, măsuri de protecție în interiorul locuinței, cum acționăm în primele secunde de cutremur, ce măsuri de siguranță trebuie să luăm imediat după producerea unui seism, efecte posibile în mediul urban, rolul autorităților și mesaja de avertizare.”, au transmis oficialii ARCEN.

Documentarea și alcătuirea acestui ghid a durat nu mai puțin de 2 ani, timp în care reprezentanții Antiseismic District au comunicat constant cu persoanele care locuiesc în zonele extrem de vulnerabile în cazul unui cutremur, dar și cu autoritățile locale și naționale care sunt însărcinate cu gestionarea situațiilor de urgență.

Ghidul a fost tipărit în 20.000 de exemplare, iar în perioada următoare ghidul va fi disponibil în mai multe puncte din oraș.

Antiseismic District este un proiect ARCEN, dezvoltat în parteneriat cu Re:Rise – Asociația pentru Reducerea Riscului Seismic, de informare, educare și pregătire în caz de cutremur, care propune un set de acțiuni individuale, practice și responsabile pentru reducerea riscurilor în cazul unui cutremur major.

cum poți supraviețui unui cutremur

Cookies