Cum poți să te plimbi prin gusturi de vară de peste tot din țară, fără să pleci din București. Rețete simple, la foc mic

28 iul. 2023
313 afișări
Cum poți să te plimbi prin gusturi de vară de peste tot din țară, fără să pleci din București. Rețete simple, la foc mic
Cum poți să te plimbi prin gusturi de vară de peste tot din țară, fără să pleci din București. Rețete simple, la foc mic (P)

Articol susținut de Penny

Cât să mănânci roșii cu brânză, pepeni (cu brânză), salată grecească, bulgărească sau de vinete și alte mâncăruri compatibile cu zilele caniculare ale unei veri toride din București? Cât?

Evident, n-ai cum la nesfârșit și, într-o zi, ți se face poftă nebună de gustul de vară de odinioară. De te-miri-ce și orice pe jar, cum făcea bunicul în curte ori gazdele minunate de prin vacanțele petrecute prin țară. 

Ți se face dor de-un lușcoș ardelenesc (da, da, din cel la tuci) sau de-un pui cu mere la jar (presupune și leurdă, Zeii Bunătăților fie cu noi!)

Acum, că n-ai cum să dai fuga în Ardeal ori în Bucovina de fiecare dată când vrei a-ți ostoi dorul de gustul de vară de odinioară, se impune o soluție excelentă și eficientă. Iar soluția vine de la PENNY, care pornește pe urmele focului, să țină vie memoria gustului de vară. O face simplu, cu rețete proaspete și simple, făcute la foc, în aer liber.

Mai simplu zis, vara aceasta, înfrățirea gusturilor din toate zonele țării se întâmplă la PENNY. 

Ingredientele sunt fără greș: produse Hanul Boieresc, marcă proprie PENNY, carne proaspătă 100% românească, legume de sezon, rețete din Moldova, Transilvania sau Oltenia și chef Alex Petricean, care, în doi timpi și trei mișcări, te convinge că e simplu să faci și tu oricare dintre rețetele de mâncare cât se poate de ușoare și fresh.

Sunt rețete propuse de peste 5.600 de români din toate colțurile țării, din care Chef Alex Petricean a ales șase, pe care le gătește afară, în natură, și ne arată și nouă cum să o facem.

Cum să facem, de exemplu, carne la lojniță (lojnița este împletitura aceea de nuiele pe care se usucă sau se afumă brânzeturi ori fructe sau care se pune peste o groapă cu foc, să fie carnea bine rumenită).

Carne la lojniță, ne amintește PENNY (plus câteva poze dintr-un concediu într-un sat de prin Vrancea), se face temeinic în Moldova, iar  ca să ne înfruptăm cu ea ne trebuie doar câteva lucruri foarte la îndemână:

1. Ingredientele. Iar aici e simplu și clar: cotlet de porc feliat fără os de la Hanul Boieresc, telemea de Ibănești, brânză de burduf cu caș de oaie, usturoi.

2. Câteva minute ca să înveți rapid ce și cum să faci cu toate astea. Adică iei un pahar cu apă rece (ori frappe, ori vin/gin/bere) și te uiți la Alex 1 minut și 18 secunde, îți dai seama cât de simplu e și decizi să faci evadezi și tu la prietenii care stau la curte pe  lângă București și care te tot invită la ei de la începutul verii, iar tu tot amâni, că ai vrea să-i surprinzi plăcut cu ceva. Acum ai cu ce: cu carnea la lojniță!

3. După ce ai luat decizia, suni prietenii să le spui că weekendul ăsta accepți invitația, faci cumpărăturile de la PENNY, pui copiii să adune niște surcele, vă urcați cu toții în mașină… Aproape că-i de-ajuns să faci acest plan și te și bucuri  deja de gustul ăsta delicios de vară care s-a trezit pe cerul gurii încă de dinainte să aprinzi focul. De fapt, încă de când ai dat play rețetei video!

4. Faci carnea la jarniță, te bucuri de o după-amiază și-o seară minunată cu prietenii, apoi vă promiteți unii altora să mai mergeți vara asta de câteva ori pe urmele focului, cu rețetele alea simple, clare, dar mai ales bune de la PENNY.

Pentru următoarele 5 weekend-uri perfecte, vă recomandăm:

1. Pui cu sos de mere la jar – Rețeta e mai jos:

 

2. Rulada de pui la rotisorul improvizat cu măiestrie din două furculițe (play and pray!😍)

3. Plăcintă cu carne învelită in bacon (Zeii Cumpătării fie cu noi!)

4. Ficăței de pui la jar, tot o bunătate moldovenească

5. Înapoi în Ardeal, pentru un lușcoș ardelenesc. Dap, bunătatea aceea la ceaun cu varză, afumături, carne… Se impune al doilea apel insistent la Zeii Cumpătării…

Această nouă miniserie lansată de PENNY – Memoria gustului de vară cu chef Alex Petricean – Pe urmele focului este un delicios proiect video în 9 episoade, în care Chef Alex Petricean aduce în atenție gustul românesc într-o nouă interpretare și dezvăluie povestea tehnicilor de gătit la foc deschis. 

Cookies