Cum poți să pierzi 60.000 de euro la un cazino din București fără să joci: lași sacoul cu buzunarele pline și pleci cu treabă prin incintă. Clar n-ai avut mână bună!

26 mai 2023
187 Afișari
Cum poți să pierzi 60.000 de euro la un cazino din București fără să joci: lași sacoul cu buzunarele pline și pleci cu treabă prin incintă. Clar n-ai avut mână bună!
Cum poți să pierzi 60.000 de euro la un cazino din București fără să joci: lași sacoul cu buzunarele pline și pleci cu treabă prin incintă. Clar n-ai avut mână bună! Sursa foto: Unsplash

Un bărbat și o femeie sunt cercetați pentru furt calificat după ce ar fi sustras 58.000 de euro dintr-o haină lăsată nesupravegheată, pe spătarul unui scaun, incidentul având loc într-un cazino din București.

O femeie și un bărbat, acuzați de furt după ce au sustras 58.000 de euro dintr-o haină într-un cazino din București

La data de 25 mai 2023, poliţiştii Direcției Generale de Poliţie a Municipiului București – Secția 1 Poliție au pus în executare un mandat de percheziție domiciliară, în județul Galați, la domiciliul a două persoane față de care sunt efectuate cercetări privind săvârșirea infracțiunii de furt calificat, a transmis DGPMB.

Din datele și probele polițiștilor, a rezultat faptul că, pe 11 mai 2023, profitând de neatenția persoanei vătămate, un bărbat și o femeie i-ar fi sustras suma de 58.000 de euro din haina lăsată nesupravegheatp, pe spătarul unui scaun. Totul s-a întâmplat în incinta unui cazino din Sectorul 1.

Persoanele în cauză vor fi duse la audieri pentru continuarea cercetărilor și luării măsurilor legale ce se impun.

Acțiunea beneficiază de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, precum și de sprijinul Inspectoratului de Poliție Județean Galați.

Cercetările sunt continuate de către polițiști din cadrul Secției 1 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

Facem precizarea că efectuarea percheziţiei domiciliare este o etapă în cadrul procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, ce are drept scop administrarea probatoriului necesar soluţionării cauzei, care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Aproape 60 de mămici sunt suspectate că ar fi primit indemnizații de creștere a copilului ilegal

Polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Sector 1 au pus în aplicare 58 de mandate de aducere (55 în Capitală, 3 în județul Ilfov), fiind emise pe numele unor persoane bănuite că ar fi săvârșit infracțiuni de înșelăciune, uz de fals și fals în declarații. 116 polițiști au participat la aceste acțiuni.

Între 2020 și 2021, suspectele ar fi indus în eroare o instituție publică în legătură cu îndeplinirea condițiilor pentru obținerea indemnizației de creștere a copilului.

Acestea ar fi prezentat, ca adevărate, împrejurări mincinoase cu privire la calitatea de angajat sau de cuantumul veniturilor obținute, a informat Poliția Capitalei.

Prejudiciul total este de circa 5.500.000 de lei.

Agenții de poliție au fost sesizați de Agenția pentru Plăți și Inspecție Socială, în urma unor nereguli sesizate cu privire la cuantum sau perioada prin verificări făcute de agenție la ITM sau ANAF, conform Antena3.ro.

Mamele bănuite prezentau hârtii eliberate de anumite firme cum că ar avea salariu mare sau lucrează de o lungă perioadă ca să primească indemnizația, atunci când intrau în perioada de creștere a copilului.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies