Cum poți să faci test Covid acasă, în București, și la ce preț

19 nov. 2020
318 Afișari
Cum poți să faci test Covid acasă, în București, și la ce preț

SARS-CoV-2 este virusul care s-a răspândit extrem de repede de la începutul anului și a îmbolnăvit foarte mulți oameni. În cazul în care persoanele prezintă simptome specifice, testarea pentru COVID-19 este esențială. Cel mai eficient test pentru detectarea virusului este testul Real Time RT-PCR.

O soluție pentru a scăpa de suspiciunea de COVID-19 este ca persoana să facă un test Real Time RT-PCR, iar, pentru a veni în ajutorul cetățenilor, multe clinici oferă un serviciu de testare RT-PCR COVID-19 la domiciliu.

Test Real Time RT-PCR la domiciliu

Pentru a apela la serviciile la domiciliu puteți contacta o clinică telefonic sau folosind un formular ce se poate completa online. O echipă, formată din personal medical calificat, va veni la dumneavoastră pentru a vă va recolta un exsudat nazofaringian, necesar testării Real Time RT-PCR pentru COVID-19. Proba de ADN se va recolta cu ajutorul unui tampon.
Testul nu doare, însă tamponul poate provoca jenă. Tamponul va atinge partea din spate a gâtului și nasului astfel proba ADN este recoltată.

Proba recoltată va fi transportată ulterior la un laborator pentru testare. Personalul medical calificat trebuie să vină protejat cu mască, mănuși, halat și vizieră. Testarea se poate face, de asemenea, și în ambulanță.

Rezultatul va fi primit, apoi, pe e-mail-ul pe care îl completați în momentul înregistrării, iar până la aflarea rezultatului vor trece 12 până la 48 de ore.

În cazul existenței unei suspiciuni de infectare, este bine să stați izolat până la sosirea rezultatului.

Lista de prețuri

Există 3 tipuri de teste ce pot fi efectuate în acest serviciu, la domiciliu, și anume:

  • Test RT-PCR COVID-19: între 390 și 550 de Lei
  • Test RT-PCR COVID-19 și Gripă A/B – în jur de 450 Lei
  • Teste anticorpi IgG și IgM – aproximativ 200 lei

Testele

  1. Testul RT-PCT – infirmă sau confirmă infectarea cu virusul SARS-COV2. În cazul în care virusul este prezent în tractul respirator, persoana are o infecție activă, pe care o poate răspândi rapid. Testarea se realizează prin exsudat nazal / faringian sau nazofaringian.
  2. Test RT-PCR COVID-19 și Gripă A/B – depistează simultan infecția COVID-19 și gripa. Este capabil să identifice toate liniile virale, ceea ce înseamnă ca are o rata de inclusivitate de 100%. De asemenea, specificitatea testului este de 100%, nefiind raportate reacții de încrucișare (cross-linkeed) între SARS-CoV2, virusurile gripale A/B și alte virusuri sau patogeni prezenți în proba biologică.
  3. Test anticorpi IgG și IgM – infirmă sau confirmă daca ați avut o infecție anterioară cu coronavirus (COVID-19). Atunci când contactăm un nou virus, imunitatea organismului răspunde prin 2 tipuri: răspunsul imunitar înnăscut și cel adaptiv.
    1. IgM – primul tip de anticorpi produși care dispar după câteva săptămâni.
    2. IgG – anticorpii care sunt produși la câteva zile mai târziu și care pot rămâne în corp luni – ani.
Cookies