Cum poți să faci bani legal făcând cumpărături pentru alții, plimbând câini prin București sau curățând piscine. Platforma de tichete pentru activități casnice, inaugurată

26 apr. 2024
3696 afișări
Cum poți să faci bani legal făcând cumpărături pentru alții, plimbând câini prin București sau curățând piscine. Platforma de tichete pentru activități casnice, inaugurată
Cum poți să faci bani legal făcând cumpărături pentru alții, plimbând câini prin București sau curățând piscine. Platforma de tichete pentru activități casnice, inaugurată. Sursa foto: Unsplash

Fie că ești din București sau din restul țării, și vrei să faci bani în plus în timpul liber, acum poți face asta legal. E nevoie să te înscrii în platforma guvernamentală tichete.anofm.ro și să alegi din lista de 34 de activități ceea ce te atrage. Plimbatul câinilor, curățatul piscinei sau făcutul cumpărăturilor se numără printre activitățile pe care orice cetățean de minim 16 ani le poate alege. Mai mult, poți să te înscrii în această platformă fie că ai un loc de muncă deja, fie că nu ai.

Guvernul României a adoptat o ordonanță de urgență care schimbă Legea 111/2022, respectiv legea activității prestatorului casnic, cu scopul de a atinge obiectivele prevăzute în Planul Național de Redresare și Reziliență. Astfel, orice cetățean de minimum 16 ani, care are deja loc de muncă sau nu, va putea să se înscrie în platforma guvernamentală tichete.anofm.ro pentru a desfășura legal una sau mai multe din cele 34 de activități casnice prevăzute, potrivit Hotnews.

Cum funcționează platforma guvernamentală de tichete

Astfel, deși inițial erau prevăzute doar 25 de activități în proiectul care a fost dezbătut de Guvern, în cele din urmă varianta legii care a fost adoptată conține nu mai puțin de 34 de activități ce pot fi desfășurate de cetățeni în schimbul tichetelor valorice. Iată lista completă:

Tichetele pot fi apoi convertite în bani, și oferă beneficiarului asigurare de sănătate și servicii medicale decontate. Mai mult, aceste tichete sunt valorificate și când vine vorba de calcului pensiei. Trebuie menționat faptul că pentru a beneficia de asigurarea de pensie și cea de sănătate, prestatorul de servicii trebuie să obțină minim 85 de tichete într-o lună, adică 1.275 lei. Din fiecare tichet de 15 lei, 3 lei sunt trimiși către contribuțiile la stat, automat, fără să fie necesară semnarea unui contract.

Mai mult, această platformă guvernamentală oferă o comunicare mult mai ușoară între cetățeanul care primește serviciile și cel care le prestează.

Pot presta servicii orice persoane care au minim 16 ani, indiferent dacă au un loc de muncă sau nu

În platforma de prestare de servici se pot înscrie elevi, studenți, angajați, șomeri sau pensionari, condiția principală fiind împlinirea vârstei de 16 ani. Aceștia trebuie totuși să stabilească în avans cu beneficiarul ce activități desfășoară, care e volumul de muncă, și faptul că vor fi plătiți în tichete valorice.

Dacă un beneficiar achiziționează minimum 600 de tichete într-un an, acesta va primi în anul viitor gratuit, 75 de tichete, sub formă de bonus.

Nu în ultimul rând, platforma guvernamentală facilitează realizarea tranzacțiilor ce țin de tichete, înregistrarea activității prestatorilor de servicii, și asigură o conexiune a bazelor de date a mai multor instituții.

CITEȘTE ȘI

Modificări de trasee STB în weekendul de Florii, plus stații repuse în funcțiune. Lista completă

Termoenergetica înlocuiește o conductă de pe Strada Nicolae Caramfil din Sectorul 1. Țevi provizorii montate pentru alimentarea cu apă în zonă

Restanțele lui Nicușor Dan, spre finalul acestui mandat: din 850 de blocuri cu risc seismic, unul singur a fost consolidat. Alte 4 șantiere au fost doar începute

Cookies