Cum poți să cumperi bilet STB prin SMS

11 nov. 2020
9211 Afișari
Cum poți să cumperi bilet STB prin SMS

Călătorii cu mijloacele de transport în comun ale Societății de Transport București SA pot achita transportul printr-un singur SMS trimis la numărul 7458, disponibil în toate rețelele naționale de telefonie mobilă.

Foarte important de reținut este faptul că pasagerii trebuie sa trimită SMS-ul înainte de a urca în vehiculele STB SA, iar în câteva secunde vor primi un mesaj care va conține un cod de confirmare a tranzacției.

Prin mesajul SMS poate fi achitată contravaloarea unui abonament de o zi, valabil pe toate liniile de transport urban, o călătorie pe liniile Expres (780, 781, 783, 784), o călătorie pe o linie urbană, sau pentru o călătorie pe o linie regională. Plata poate fi efectuata de pe orice tip de telefon mobil conectat la rețea.

Cât timp trebuie păstrat SMS-ul?

Titlul de călătorie achiziționat prin SMS trebuie să fie corespunzător mijlocului de transport care urmează să fie utilizat, iar, la solicitarea reprezentanților corpului de control, acesta trebuie prezentat spre verificare. SMS-ul trebuie păstrat pe toata durata zilei, până la expirarea valabilității abonamentului sau, în cazul celorlalte linii, până la efectuarea integrala a călătoriei.

Prețurile sunt următoarele:

  • pentru abonamentul de o zi este de 1,50 euro + TVA
  • pentru o călătorie pe liniile expreseste de 0.65 euro + TVA
  • o călătorie pe o linie urbană sau pe una regională este 0,30 euro + TVA.

SMS-ul de comandă este gratuit în rețelele Vodafone și DigiMobil, iar în rețelele Telekom și Orange, are un cost de 0,05 euro + TVA.

Pentru obținerea unui abonament urban pentru o zi, spre exemplu, călătorii vor trimite un SMS, cu textul ZI la numărul 7458.

Tipuri de călătorii

Pentru o călătorie pe liniile expres se va trimite prin SMS textul E, urmat de numărul liniei, ca în exemplele de mai jos:

  • Pentru linia Expres 780– mesajul trebuie sa conțină textul E780,
  • pentru linia Expres 781– mesajul trebuie sa conțină textul E781,
  • pentru linia Expres 783– mesajul  trebuie sa conțină textul E783,
  • pentru linia Expres 784– mesajul trebuie sa conțină textul E784.

Călătoria expres are o valabilitate de 90 minute de la confirmare.

Pentru o călătorie pe o linie urbană, se trimite prin SMS textul U, urmat de numărul liniei. Aceasta are valabilitate de 60 minute de la confirmare (De exemplu, pentru plata călătoriei pe linia urbana 300, se trimite SMS la numărul 7458, cu textul U300).

Pentru o călătorie pe o linie regională, se trimite prin SMS textul R, urmat de numărul liniei. Călătoria regională are o valabilitate 90 minute din momentul confirmării (De exemplu, pentru plata unei calatorii pe linia regionala R444, se trimite SMS la numărul 7458, cu textul R444).

Siguranța plății prin SMS este garantată de platforma de operare, care este prevăzută cu un mecanism antifraudă. Pentru mai multe detalii puteți apela numărul de telefon 021.311.13.98 sau trimite un mail la adresa de e-mail [email protected].

Cookies