Cum poți reduce facturile la utilități. Putem face economii foarte simplu

07 sept. 2021
14778 Afișari
Cum poți reduce facturile la utilități. Putem face economii foarte simplu
Cum poți reduce facturile la utilități. Putem face economii foarte simplu

Cum poți reduce facturile la utilități. Putem face economii foarte simplu. De exemplu, dacă știi cum să folosești corect centrala termică și electrocasnicele, poți reduce factura la curent și gaze cu cel puțin 15-20%.

Cum poți reduce facturile la utilități. Putem face economii foarte simplu. Mulți dintre noi facem niște greșeli banale în momentul în care ne setăm aparatele electrocasnice, iar acest lucru se simte la facturi.

Haideți să aflăm împreună cum trebuie să folosim corect centrala termică, dar și aparatura electrocasnică, pentru a ne reduce facturile la utilități.

Cum poți reduce facturile la utilități

Facturile la gaz au devenit un fel de bau-bau pentru foarte mulți români. În ultima perioadă, posesorii de centrale termice au fost șocați să vadă cât au de plată. Dar iată câteva sfaturi utile și practice:

  • setați centrala termică la 50 – 55 de grade Celsius,
  • este util și un termostat de ambient adițional centralei,
  • termostatul de ambient ar trebui setat la 22 – 23 de grade Celsius (aceasta este temperatura optimă),
  • temperatura pentru apa caldă menajeră ar trebui setată la 40 de grade.

Recomandăm și: Cum să te ferești de prețul mare la factura de curent. ANPC face recomandări

Andrei Miu, specialist în instalații termice, a spus ce greșeală facem dacă suprasolicităm centrala termică. Așadar, dacă ținem centrala termică setată la 60 de grade, niciodată nu am avea cum să ne spălăm doar cu apa ce are această temperatură. Automat ajungem să folosim și apă rece, ceea ce duce la un cost dublu.

Trecem de la centralele termice, la aparatura electrocasnică. Iată care sunt electrocasnicele care consumă cel mai mult:

  • frigiderele,
  • aparatele de aer condiționat,
  • mașinile de spălat.

Dacă știm cum să folosim corect electrocasnicele, putem reduce valoarea facturii chiar și cu 20%.

Se recomandă ca, frigiderele să le deschidem cât mai rar și mai puțin. Temperatura optimă pentru aerele condiționate poate fi setată la 22 – 23 de grade Celsius, dar nu la 16 grade. În ceea ce privește mașinile de spălat, trebuie să selectăm temperatura în funcție de rufele pe care le spălăm, a declarat Florin Dima, specialist în aparatură electrocasnică, potrivit Digi24.ro.

Putem face economii foarte simplu

Pare o investiție mare la început, dar se pare că produsele mai scumpe ar fi mai avantajoase (aici vorbim pe termen lung). Și, da, știm că aici vorbim de economii, dar explicația este cât se poate de simplă.

Recomandăm și: Bucureștiul și împrejurimile rămân în beznă. Lista cu străzile care vor fi afectate de pana de curent

În momentul în care doriți să vă cumpărați un produs electrocasnic, încercați ca acesta să fie din clasa energetică A+. Diferența la preț se simte, este de cel puțin 200 – 300 de lei, dar acest cost se amortizează în timp, a subliniat Florin Dima.

Iată care este cea mai banală greșeală pe care o facem cu toții și, fără să știm, ne umflă factura la energie electrică.

Nu uita să scoți telefonul de la încărcat. Nu-l lăsa peste noapte, chiar dacă s-a încărcat. Ele continuă să „pape” curent, chiar dacă s-au încărcat. Acest lucru se întâmplă și cu laptopul sau tableta.

În prezent, panourile solare sunt cea mai ieftină soluție pentru o sursă de alimentare cu căldură și curent.

Cookies