Cum poţi recupera mai repede un permis auto suspendat?

de:
28 mart. 2019
53 Afișari
Cum poţi recupera mai repede un permis auto suspendat?

În funcție de faptele săvârșite, permisul de conducere poate fi suspendat pe o perioadă de 30, 60 sau 90 de zile. Şoferii au posibilitatea să dea un examen de redobândire a permisului, pentru a reduce perioada de suspendare, însă nu mai puţin de 30 de zile. Atenţie însă, această variantă este valabilă numai în situaţia în care aveţi permisul suspendat! Nu există variantă de examen pentru redobândire permis anulat (situaţie în care trebuie obţinut un permis de conducere nou).

Cine poate să beneficieze de reducerea perioadei de suspendare

Din nefericire, potrivit legii în vigoare, nu oricine poate să beneficieze de reducerea perioadei de suspendare în situaţia unui permis de conducere suspendat. Este nevoie de îndeplinirea cumulativă a următoarelor condiţii:

  • Permisul de conducere trebuie să fi fost obţinut cu cel puţin un an înaintea evenimentului soldat cu suspendarea acestuia. Astfel, şoferii începători nu au posibilitatea de a se înscrie la examen pentru a scurta perioadă în care vor sta fără permis;

  • Conducătorul auto trebuie să nu fi beneficiat de o reducere de suspendare a dreptului de a conduce în ultimii trei ani. Dacă vă aflaţi în această situaţie, nu veţi mai putea beneficia de o nouă reducere, ci va trebui să staţi fără permisul auto întreaga perioadă;

  • O altă condiţie cere ca şoferul să nu mai fi avut suspendat permisul în ultimii doi ani. Astfel, chiar dacă în ultimii doi ani nu aţi solicitat reducerea perioadei de suspendare, trebuie să nu fi avut nici permisul suspendat pentru a putea beneficia acum de acest drept.

Dacă îndepliniţi aceste trei condiţii, pentru redobândire permis suspendat 30 de zile sau o perioadă mai lungă de atât va fi nevoie să înaintaţi o cerere la Serviciul Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliţie pentru a susţine testul de verificare a cunoştinţelor rutiere. Testul teoretic conţine 15 întrebări grilă, de genul celor de la examenul de obţinere a permisului, iar pentru promovare trebuie să răspundeţi corect la cel puţin 13 dintre acestea.

Dincolo de regulile de mai sus, mai sunt şi alte cazuri care nu permit reducerea perioadei în care permisul de conducere nu poate fi utilizat. Astfel, dacă vă aflaţi în una dintre următoarele situaţii, nu aveţi decât să aşteptaţi ca întreaga perioadă să treacă:

  • perioada de suspendare a fost majorată;

  • au fost cumulate cel puţin 15 puncte de penalizare, din nou, în următoarele 12 luni de la ultima suspendare a permisului auto;

  • incidentul în urma căruia permisul a fost suspendat a dus la pagube materiale, iar şoferul s-a aflat sub influenţa băuturilor alcoolice;

  • permisul a fost suspendat din cauza nerespectării regulilor de trecere la nivel cu calea ferată.

Chestionare redobândire permis: utile pentru pregătirea testului teoretic

Testarea teoretică este obstacolul care apare în faţa celor care vor să-şi recupereze permisul auto într-un timp mai scurt. Mulţi nu tratează cu seriozitate testul, se bazează doar pe ceea ce ştiu şi, de multe ori, ies dezamăgiţi din sală.

Dacă vreţi să treceţi fără emoţii de probă teoretică, cel mai bine este să vă pregătiţi puţin înainte. Legislaţia suferă periodic modificări şi este necesar să deţineţi informaţii actualizate. În plus, acest lucru vă va fi de ajutor atât la testarea teoretică, cât şi în experienţa zilnică de la volan.

Deşi în trecut oamenii foloseau o carte redobândire permis 13 din 15 pentru a se pregăti, acum, în mediul online, totul este mult mai simplu. Site-ul drpciv-teste.ro cuprinde o secţiune dedicată special celor care vor să-şi reducă perioada de suspendare a permisului auto, cu chestionare oficiale DRPCIV, exact ca la examen. În plus, acolo veţi găsi informaţii şi explicaţii ori de câte ori veţi avea nevoie. Prin autentificarea cu user şi parolă, veți avea parte de o experiență personalizată într-un mediu de lucru plăcut, care vă va ajuta să treceţi din prima încercare de acest examen.

Puteţi accesa drpciv-teste.ro de oriunde, fie că vă conectaţi pe calculator, laptop sau pe telefon. Dacă veţi exersa zilnic, la examenul de redobândire a permisului de conducere veţi obţine cel puţin 13 puncte, fără emoţii.

Cookies