Cum poți obține un loc de parcare în Sectorul 3. Negoiță spune că ar fi 10.000 de locuri libere în această zonă

19 oct. 2021
1792 Afișari
Cum poți obține un loc de parcare în Sectorul 3. Negoiță spune că ar fi 10.000 de locuri libere în această zonă
Cum poți obține un loc de parcare în Sectorul 3. Negoiță spune că ar fi 10.000 de locuri libere în această zonă

Află mai jos cum poți obține un loc de parcare în Sectorul 3. Informația este extrem de relevantă, mai ales că la ora actuală ar fi vreo 10.000 de locuri de parcare de reședință, dintre cele scoase la atribuire, care au rămas neocupate în Sectorul 3. Anunțul a fost făcut de primarul Robert Negoiță. Vezi mai jos care este procedura de atribuire și ce locuri mai sunt valabile prin aplicația online dezvoltată de Primăria Sectorului 3.

Cu toate că la începutul anului era bătaie mare pe parcare și mulți bucureșteni din Sectorul 3 au plătit sume exorbitante pentru un anumit spațiu, se pare că în prezent mai sunt vreo 10.000 de locuri libere în această zonă.

Mii de locuri disponibile în S3, 10.000 mai exact

Primăria Sectorului 3 a scos de la începutul anului și până acum la atribuire vrem 19.000 de locuri de parcare de reședință. Dintre acestea, 6.000 au fost atribuite direct. De asemenea, vreo 2.600 de locuri au fost atribuite în urma unei licitații publice, unele pentru sume uriașe, a mai povestit primarul Robert Negoiță pe Facebook, într-o postare.

Edilul a explicat totuși că este vorba de bateriile unde pentru locurile libere existente au fost mai multe cereri sau unde un anumit loc (chiar dacă în baterie erau și altele libere) a fost dorit de mai multe persoane care au ajuns să liciteze pentru el.

Într-un final, au mai rămas libere vreo 10.000 de locuri de parcare, acestea vor fi scoase la atribuire în etapa a doua, despre care B365.ro a mai scris. În această etapă se pot face atribuiri pentru cetățenii care locuiesc la o distanță mai mare de locul respectiv, adică la 100 de m de baterii, dar și pentru persoanele juridice interesate.

Cum poți obține un loc de parcare în Sectorul 3

Locurile de parcare libere din Sectorul 3 pot fi găsite în Sistemul Informatic de Gestionare a Parcărilor din Sectorul 3 – GIS. Totuși, doar cererile depuse prin intermediul platformei online vor fi luate în considerare.

De asemenea, regulamentul de atribuire a locurilor, calendarul cu adresele pe luni și calendarul pentru a doua etapă se afișează atât în anunțuri în scarea blocurilor, cât și pe platforma GIS adică AICI. Sistemul informatic de gestionare a parcărilor de reședință (GIS) este platforma pe care Primăria S3 o pune la dispoziție pentru a solicita locuri de parcare, pentru a face actualizări sau alte modificări sau sesizări în această privință.

În vederea obținerii unui loc de parcare de reședință persoanele interesate trebuie să acceseze site-ul www.primarie3.ro la secțiunea GIS https://parcari3.ro:8443/parcari.

Ce documente sunt necesare

Potrivit autorităților, cererile vor fi însoțite de de documentele de mai jos:

Copie C.I.;
Copie de pe certificatul de înmatriculare al autoturismului (talon);
Copie de pe polița de asigurare tip RCA, ITP;
Copie de pe contractul de comodat al autoturismului, dacă este cazul;
Certificat de încadrare în grupa de handicap locomotor, dacă este cazul.

Primarul Negoiță mai intră din când în când într-o serie de live-uri pe Facebook în care vorbește despre problemele din S3.

Cookies