Cum poți evita întârzieri la rambursarea unui credit de nevoi personale? (P)

11 sept. 2023
56 afișări
Cum poți evita întârzieri la rambursarea unui credit de nevoi personale? (P)
Sursă foto: /www.shutterstock.com

Un credit de nevoi personale este un tip de împrumut acordat de bănci sau de instituții financiare nebancare, pentru a acoperi nevoi personale, cum ar fi cheltuieli medicale, reparații la locuință, vacanțe sau plata unor datorii restante.

Dacă ai apelat la un credit de nevoi personale, e important să îți organizezi veniturile astfel încât să reușești să achiți la timp ratele. Un împrumut are drept scop principal să te ajute să te redresezi financiar, iar întârzierile la rambursarea împrumutului nu fac decât să te destabilizeze și mai mult din acest punct de vedere.

Pentru a evita întârzierile la rambursarea creditului tău de nevoi personale, planifică-ți cu atenție bugetul înainte de a lua împrumutul. Asigură-te că vei putea plăti în fiecare lună valoarea ratei, care se va adăuga celorlalte facturi și cheltuieli pe care deja le ai. Ține cont întotdeauna de data scadentă, iar în cazul în care întâmpini dificultăți financiare, ia legătura cu instituția de la care ai primit creditul de nevoi personale pentru o eventuală reeșalonare.

Cum funcționează un credit de nevoi personale?

Cele mai rapide credite de nevoi personale sunt cele nebancare, acordate de către instituții financiare de tip IFN. Comparativ cu băncile, acestea oferă, de obicei, sume mai mici de bani și perioade de rambursare mai scurte, însă pot avea condiții mai flexibile pentru aprobarea împrumuturilor.

Un astfel de credit rapid te poate ajuta să rezolvi imediat o problemă financiară, căci aplici online și intri în posesia banilor în aceeași zi de la solicitare. Rata dobânzii poate fi fixă sau variabilă, iar rambursarea creditului se face sub formă de rate lunare, în general fără alte taxe sau comisioane. În cazul în care vrei să scapi mai rapid de datorie, ai și varianta să achiți în avans împrumutul. În general, comisionul pentru rambursarea anticipată la un credit de nevoi personale este zero.

Ce reprezintă întârzierile rambursării în cazul unui credit de nevoi personale?

Întârzierile la plata creditului de nevoi personale reprezintă situația în care o persoană nu poate achita ratele în mod regulat, conform planului de rambursare convenit cu instituția creditoare. Acest lucru poate fi cauzat de o serie de factori, cum ar fi pierderea locului de muncă, probleme de sănătate sau alte cheltuieli neprevăzute.

Dacă te afli într-o astfel de ipostază, primul pas este să comunici cu creditorul, care te poate ajuta cu soluția cea mai potrivită nevoilor tale. Reeșalonarea creditului de nevoi personale sau modificarea graficului de plată sunt variante de luat în calcul. Adresează-te instituției de la care ai luat împrumutul înainte de data scadentă.

Întârzierile repetate la plata ratelor pot avea un impact negativ asupra scorului de credit al unei persoane și poate face mai dificilă obținerea unui credit în viitor.

Există posibilitatea de reeșalonare a creditului de nevoi personale la Biroul de Credite Rapide?

La Biroul de Credite Rapide, instituție financiară nebancară ce oferă împrumuturi rapide în baza buletinului și a unui document de venit (fluturaș de salariu sau talon de pensie), poți cere reeșalonarea creditului de nevoi personale.

Reeșalonarea poate include extinderea perioadei de creditare, ajustarea ratelor lunare sau amânarea plăților pentru o perioadă.

Discută cu un reprezentant al IFN-ului, explică-i problema și acesta te va ajuta să identifici toate opțiunile pe care le ai la dispoziție pentru a evita să intri într-un impas financiar, inclusiv o reeșalonare a creditului tău de nevoi personale.

Întârzierile la rambursarea unui credit de nevoi personale atrag după sine alte datorii, motiv pentru care este recomandat să-ți iei toate măsurile de siguranță înainte de a opta pentru un împrumut. Fă-ți un buget personal, vezi ce cheltuieli ai în raport cu veniturile și ce rată poți să suporți în plus, lună de lună. Evită să te îndatorezi peste măsură și alege opțiuni de creditare potrivite pentru tine, conform nevoilor pe care le ai.

Cookies