Cum poți avea grijă de unghiile tale dacă îți place manichiura cu gel? (P)

25 apr. 2023
39 Afișari
Cum poți avea grijă de unghiile tale dacă îți place manichiura cu gel? (P)
Sursă foto: Cum poți avea grijă de unghiile tale dacă îți place manichiura cu gel?

Manichiura cu gel este frumoasă și de lungă durată, de aceea este preferata multor femei. Totuși, acest tip de manichiură poate fi destul de neprietenoasă cu unghia naturală, deoarece provoacă fragilitate și determină exfolierea și casarea acesteia. Un alt mare dezavantaj al manichiurii cu gel este acela că favorizează cancerul de piele și îmbătrânirea prematură a pielii mâinilor. Totuși, există mai multe modalități prin care puteți avea grijă de sănătatea unghiilor și a pielii în timp ce vă bucurați de o manichiură pe bază de geluri unghii.

Iată care sunt principalele recomandări ale medicilor dermatologi:

Obțineți o manichiură profesionistă

Dacă vă doriți o manichiură cu gel impecabilă și cu cât mai puține riscuri pentru sănătatea unghiilor, optați pentru un astfel de serviciu la salon. Acest lucru este cu atât mai important dacă nu ați mai realizat niciodată o manichiură cu gel și nici nu dețineți un kit profesional. Realizarea acasă a unei manichiuri cu gel poate duce la rezultate mai puțin estetice și vă poate cauza leziuni ale unghiilor, cuticulelor și pielii mâinilor. De exemplu, împingerea sau tăierea cuticulelor poate duce la inflamație sau infecție. La salon, asigurați-vă că tehnicianul folosește instrumente sterilizate și priviți în jur pentru a vă asigura că ustensilele utilizate de toți specialiștii sunt curățate și dezinfectate după fiecare client. Dacă știți că aveți probleme recurente cu unghiile sau sunteți alergică la acetonă, optați pentru o ojă tradițională în loc de gel, deoarece acetona este adesea necesară pentru îndepărtarea gelului. În ceea ce privește riscul de a dezvolta cancer de piele sau riscul de îmbătrânire prematură a pielii mâinilor favorizat de utilizarea lămpii UV pentru uscarea gelului, aceste riscuri pot fi prevenite prin aplicarea pe mâini a unei creme cu protecție solară cu spectru larg, rezistentă la apă, cu un FPS de 50 sau mai mare. Aplicați o astfel de cremă înainte de realizarea manichiurii cu gel. Astfel, vă veți proteja pielea de radiațiile ultraviolete folosite pentru a usca gelul. O altă opțiune ar fi aceea de a purta mănuși închise la culoare, opace, cu vârfurile degetelor tăiate înainte de aplicarea gelului. 

Îndepărtați corect gelul

Manichiura cu gel poate ține chiar și 3-4 săptămâni, mai ales dacă nu vă supuneți mâinile la activități foarte intense. Totuși, gelul va începe să se desprindă dacă nu vă prezentați la timp la salon. Abțineți-vă să vă îndepărtați gelul acasă folosind instrumente ascuțite sau alte ustensile. În schimb, faceți o programare la salon pentru ca un tehnician să vă îndepărteze corect gelul. Dacă nu puteți ajunge la salon, înmuiați doar vârfurile degetelor în acetonă pentru a vă proteja pielea. O altă opțiune ar fi să folosiți bile sau dischete de bumbac pentru a vă îndepărta gelul. Înmuiați bilele sau dischetele în acetonă și aplicați-le pe unghii, înfășurând mici bucăți de folie de aluminiu în jurul vârfurilor degetelor. Astfel, vă veți asigura că doar unghiile intră în contact cu acetona. După aproximativ 15 minute, gelul ar trebui să se desprindă.

În cele din urmă, încercați să luați o pauză de la manichiura cu gel câte una sau două săptămâni, pentru a permite unghiilor să se repare. Între manichiuri, aplicați pe unghii și pe cuticule un produs hidratant, cum ar fi vaselina de mai multe ori pe zi. Astfel, veți minimiza fragilitatea și veți preveni casarea unghiilor. Pentru a vă menține sănătatea unghiilor, folosiți cu moderație manichiura cu gel. Luați în considerare o astfel de manichiură doar pentru ocazii speciale și prezentați-vă la un medic dermatolog dacă observați modificări neobișnuite ale unghiilor sau dacă aveți o problemă persistentă cu unghiile. 

Cookies