Cum pot tinerii să realizeze internship la primăria Sectorului 5 – Programul „Zece pentru Sectorul 5!”

29 iun. 2021
174 Afișari
Cum pot tinerii să realizeze internship la primăria Sectorului 5 - Programul „Zece pentru Sectorul 5!”

Primăria Sectorului 5 a anunțat începerea programului „Zece pentru Sectorul 5!”, care are ca scop formarea tinerilor dornici să realizeze un stagiu de internship pe perioada verii, timp de două luni. Tinerii care vor participa la acest proiect vor avea parte de experiențe de lucru reale, prin intermediul cărora vor putea să învețe cum funcționează administrația publică.

Primăria Sectorului 5 demarează un proiect neobișnuit pentru administrația publică de la noi din țară. Astfel, în sectorul 5 tinerii dornici vor putea să realizeze programe de tip internship care să le ofere experiență și care să le arate ce „gust” are munca în domeniul administrației publice. Stagiile durează două luni și vor fi remunerate cu suma de 2500 lei brut pe lună.

„Primăria Sectorului 5, prin primarul Cristian Popescu Piedone, a inițiat programul “ZECE pentru Sectorul 5!”, pentru a veni în sprijinul tinerilor dornici de a se dezvolta profesional, pe parcursul vacanței de vară, pe o perioadă de două luni. Scopul proiectului este de a facilita cunoașterea internilor, a specificului activității în domeniul administrației publice, prin intermediul unor experiențe de lucru reale, menite să le dezvolte abilitățile practice și competențele profesionale.

Prin programul de internship “ZECE pentru Sectorul 5!”, Primăria Sectorului 5 și instituțiile publice de interes local din subordinea Consiliului Local, doresc să contribuie la dezvoltarea profesională a tinerilor ce au domiciliul în Sectorul 5 cât și la o eventuală recrutare a acestora, pentru a se implica activ în dezvoltarea comunității din care fac parte.”, a scris Primăria Sectorului 5 pe Facebook.

Practică la Primăria Sectorului 5 – Ce condiții trebuie să îndeplinească tinerii pentru a participa

De asemenea, Primăria Sectorului 5 a menționat care sunt criteriile pe care trebuie să le îndeplinească tinerii în momentul înscrierii, precum și faptul că aceștia vor primi un atestat în urma activității prestate.

Mai mult, tinerii vor putea opta pentru unul dintre mai multe domenii în care să realizeze practica.

Condițiile și pașii ce trebuie urmați pentru înscriere vor fi publicați pe site-ul Primăriei Sectorului 5 după ce programul va fi aprobat în următoarea Ședință de Consiliu, din luna iulie.

Unele dintre condițiile de eligibitate pe care aplicanții trebuie să le îndeplinească pentru a fi declarați admiși în cadrul programului, sunt ca aceștia să aibă domiciliul în Sectorul 5 al Municipiului București și să aibă minimum 16 ani împliniți.

La finalizarea celor două luni de activitate, se va elibera un certificat de internship, de către Primăria Sectorului 5 sau instituțiile publice de interes local din subordinea Consiliului Local al Sectorului 5, care atestă perioada în care internul a desfăşurat activitate în baza contractului de internship, activităţile desfăşurate, precum şi calificativul obţinut în urma evaluării. Perioada de activitate va fi remunerată, cu suma de aproximativ 2500 lei brut/lună.

Activitatea de internship în cadrul Primăriei Sectorului 5 se poate desfășura în diferite domenii:
– Domeniul în Administrație Publică Locală;
– Domeniul Juridic si Contencios Administrativ;
– Domeniul Poliție Locală;
– Domeniul Economie-Buget-Instituții Publice;
– Domeniul Protecția Mediului și Igienizare;
– Domeniul Cultură și Artă;
– Domeniul Minorități;
– Domeniul Dezvoltare Socială Urbană;
– Domeniul Media și Comunicare;
– Domeniul Juridic și Economic;
– Domeniul Fonduri Nerambursabile;
– Domeniul Dezvoltare și Investiții Publice;
– Alte domenii.

Condițiile, precum și instrucțiunile de înscriere se vor publica pe site-ul Primăriei Sectorului 5, www.sector5.ro, imediat ce programul va fi aprobat in următoarea Ședință de Consiliu, din luna iulie.

Cookies