ȘTIRI

Cum pot proprietarii de locuinţe să verifice online valabilitatea poliţelor Omniasig

PAID a anuntat vineri ca Omniasig a inceput sa emita astfel de polite din data de 29.08.2013, iar pana la data de 15.05.2014 a emis 66.896 de polite, informează Hotnews.ro.

Mai multi angajati Omniasig sunt in prezent urmariti penal pentru ca ar fi vandut asigurari facultative pentru locuinte antedatate, creand aparenta ca respectivele contracte ar fi fost incheiate intr-un moment in care nu exista obligativitatea incheierii asigurarii obligatorii si, respectiv, a incasarii primei de asigurare revenite PAID.

„Proprietarii de locuinte care detin o polita de asigurare obligatorie a locuintelor (PAD), emisa prin societarea de asigurare OMNIASIG, pot verifica electronic valabilitatea acesteia pe site-ul PAID – Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale, unde exista o rubrica speciala denumita „Verifica online polita PAD!”. Pentru a verifica valabilitatea politelor PAD emise prin societatea OMNIASIG, asiguratii trebuie sa introduca urmatoarele date: serie polita, numar polita, CNP/Numar identificare asigurat”, a anuntat vineri PAID.

Compania de asigurare OMNIASIG nu este actionar PAID, dar are incheiat un protocol cu Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale, ca urmare a modificarii legislatiei privind asigurare obligatorie a locuintelor din 17 iulie 2013, fiind societate de asigurare autorizata sa subscrie riscuri de catastrofa.

Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a venit joi, 15 mai, cu detalii despre ancheta demarata la Omniasig, precizand ca din probatoriul administrat pana la acest moment in cauza a reiesit ca mai multi angajati ai asiguratorului au incheiat cu persoane fizice contracte de asigurare a locuintelor, cu incalcarea dispozitiilor legale in materie.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button