Cum pot ajuta sistemele de monitorizare GPS managementul flotelor (P)

19 oct. 2022
42 Afișari
Cum pot ajuta sistemele de monitorizare GPS managementul flotelor (P)
Cum pot ajuta sistemele de monitorizare GPS managementul flotelor

Ce informatii utile pot furniza sistemele GPS pentru monitorizarea flotelor?

De aproape 20 de ani, managerii de flote au ajuns sa se bazeze pe sistemele de localizare GPS auto pentru a tine evidenta vehiculelor din flote. Sistemele telematice moderne au dus urmarirea prin GPS mult mai departe, combinand datele de locatie GPS cu o serie de alte valori operationale ale vehiculului, cum ar fi viteza, consumul, sanatatea motorului sau presiunea in anvelope. Aceste informatii furnizate de sistemele telematice ajuta managerul flotei sa vada starea fiecarui vehiculului in parte si tendintele in intreaga flota.

Urmarirea flotei prin intermediul sistemului de monitorizare GPS a atins o stare de maturitate, iar in prezent aveti posibilitatea sa accesati aproape orice informatie dorita despre flota.

Locatie precisa in timp real

Telematica va poate spune exact unde se afla vehiculul, remorca sau incarcatura.

Monitorizarea vitezei de deplasare

Sistemele telematica masoara viteza cu care un vehicul, remorca sau container se deplaseaza pe drum. Viteza excesiva ar putea fi un semn ca remorca si incarcatura pot sa fie in pericol.

Temperatura din interiorul vehiculelor frigorifice

Mentinerea unei temperaturi optime in interiorul unui camion frigorific este esentiala pentru conservarea alimentelor si produselor perisabile. De asemenea, alte bunuri sensibile la temperatura, cum ar fi electronicele, trebuie monitorizate cu atentie. Cu ajutorul sistemelor telematice, aveti posibilitatea sa scapati de aceste probleme, deoarece senzorii masoara temperatura si alerteaza automat in timp real managarii de flote.

Masurarea umiditatii din interiorul containerelor si remorcilor

Umiditatea din interiorul containerelor si remorcilor cu climatizare controlata este esentiala pentru bunuri precum electronicele. Telematica masoara umiditatea si poate alerta un manager de flota atunci cand limitele sunt depasite.

Masurarea greutatii de incarcare pe osie

Fiecare remorca are o limita superioara a greutatii pe care o poate suporta, iar limitele de incarcare variaza adesea in functie de fiecare drum in parte. Daca o remorca este incarcata peste limita maxima admisa, atunci amenzile care sunt percepute pentru aceaste incalcari ale legislatiei ar putea afecta cu adevarat profitul unei companii.

Alerte, raportare si siguranta soferilor

Aveti posibilitatea sa personalizati si sa automatizati rapoartele si alertele declansate de evenimente care anunta un manager de flota, daca un vehicul a fost implicat intr-un accident sau daca soferul depaseste limita de viteza si incalza regulile de circulatie.

Aveti posibilitatea sa integrati si carduri de combustibil pentru a monitoriza cheltuielile. Telematica permite functii pentru monitorizarea starii fiecarui vehicul in parte, cum ar fi rapoarte de diagnosticare, programe de intretinere sau rapoarte de performanta pentru consumul de combustibil. Puteti verifica franele, lichidul de racire, controlul vitezei de croaziera, aprinderea, presiunea uleiului si multe alte functii importante.

Stabiliti aria in care se pot deplasa vehiculele din flota

Prin intermediul solutiilor telematice, managerul flotei poate seta sistemul de monitorizare prin GPS sa-l alerteze atunci cand un vehicul sau un bun se deplaseaza dincolo aria de acoperire. Acest lucru ajuta la reducerea timpului de reactie si la un posibil furt.

Cu aceste solutii dinamice, aveti posibilitatea sa monitorizati atat locatia flotei in timp real 24/7, cat si sa mentineti controlul asupra locatiilor pe care le-ati setat ca fiind interzise soferilor din flota. Aceasta functie reduce utilizarea neautorizata si ajuta la reducerea consumului de combustibil.

Aflati ora estimata de sosire a vehiculului

O alta optiune importanta atat pentru managerii de flote cat si pentru clienti este aflarea orei estimata de sosire a fiecarui vehicul in parte. Tehnologia de gestionare a flotei poate captura si transmite direct partilor interesate ora si data la care se face livrarea produselor. Prin eliminarea nevoilor clientilor de a apela comaniile cu privire la data si ora de livrare a bunurilor asteptate, managerii de flote au posibilitatea sa economiseasca timp.

Toate aceste date importante si multe altele va ajuta sa optimizati relatia cu clientii, sa va planificati bugetul si sa cresteti cifra de afaceri a companiei. De asemenea, sunt disponibile si alte module hardware si software care citesc valori suplimentare, cum ar fi siguranta soferului, performanta, consumul de combustibil, starea tehnica a vehiculului sau optimizarea rutei.

Daca doriti sa beneficiati de toate avantajele prezentate in acest articol, nu va ramane decat sa apelati la CargoTrack pentru solutii personalizate de monitorizare prin GPS.

Cookies