Cum poate un program bun de contabilitate să îți ajute compania?

16 dec. 2019
9 Afișari
Cum poate un program bun de contabilitate să îți ajute compania?
Spreadsheet bank accounts accounting with calculator and magnifying glass Concept for financial fraud investigation audit analysis

Contabilitatea firmei este extrem de importanta. Cei care au un business si nu acorda suficienta atentie contabilitatii, au toate sansele sa ajunga in situatii neplacute si chiar la faliment.

In trecut, cea mai buna solutie pentru o contabilitate era angajarea unui contabil sau a unei echipe de contabili foarte buni. Astazi lucrurile sunt ceva mai usoare. Cu un software contabil bun (Bedste bogføringsprogram) se pot obtine o multime de avantaje, care mai de care mai interesante:

  • Se economiseste timp;
  • Se economisesc bani;
  • Se evita greseli care in mod normal ar genera o multime de probleme.

Este adevarat ca multi antreprenori aflati la inceput incearca sa evite cat mai mult cheltuielile, insa partea buna este ca poate fi gasit un program de contabilitate gratuit care sa ofere toate avantajele posibile. Exista multe programe care sunt oferite gratuit, insa. Cum se descopera cel mai bun program de contabilitate?

Conform celor de la Regnskabsprogrammerne.dk, un program bun de contabilitate trebuie sa ofere urmatoarele lucruri:

  • Trebuie sa fie foarte usor de utilizat, indiferent ca este utilizat online sau se descarca pe computer;
  • Trebuie sa se poata adapta in functie de nevoile pe care le are firma;
  • Trebuie sa fie mereu conectat la modificarile legislative. Este o cerinta esentiala, care ii poate ajuta pe antreprenori sa scape de stresul modificarilor legislative. Cum in Romania exista o multime de astfel de modificari in fiecare an, software-ul de contabilitate poate ajuta la eliminarea unei cantitati mari de timp pierdut;
  • Trebuie sa beneficieze de un suport de buna calitate. Este un alt element care poate sa fie decisiv in favoarea unui program contabil. Un suport bun inseamna rezolvarea rapida a eventualelor probleme;
  • Trebuie sa ofere cat mai multe functii utile. Exista programe care ajuta la gestionarea salariilor, ofera posibilitatea de personalizare a interfetei, sunt conectate la bazele de date ale institutiilor si ofera absolut toate elementele necesare pentru o eficienta maxima;
  • Trebuie sa fie dezvoltat frecvent. Cerintele pentru programele de contabilitate sunt mereu modificate, asadar, cei care au creat programul trebuie sa lucreze mereu la dezvoltare, in asa fel incat sa poata ajuta la fluidizarea actiunilor dintr-un business.

Este important ca inainte de alegerea unui program de contabilitate sa se ceara parerea contabilului. Fie ca este vorba despre un contabil angajat full time in firma sau despre o firma de contabilitate, acestia trebuie sa fie cat se poate de familiarizati cu platforma si sa o utilizeze usor.

Odata ales programul, sunt sanse mari sa fie folosit pe toata durata de viata a companiei, motiv pentru care este important sa se testeze si sa se pastreze mereu posibilitatea altor optiuni. Schimbarile se fac intotdeauna la inceput. Ulterior, este destul de greu sa se schimbe programul si poate implica destul de mult stres si costuri.

Cookies