ARHIVA B365

Cum ai putea să mănânci de la restaurant fără plătești nota

„Era o idee ridicată spre dezbatere în sală. E o măsură adoptată în Grecia, începând cu anul trecut, prin care cetăţenii au dreptul să nu plătească dacă nu primesc un document fiscal. Măsura se pare că în Grecia se bucură de succes şi este în analiză”, a spus Manolescu la un seminar pe teme de fiscalitate organizat de Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT).

El a afirmat că Ministerul Finanţelor va analiza dacă o asemenea măsură poate fi funcţională şi poate produce efecte în România, scrie rtv.net.

„Este un subiect care trebuie analizat. Dacă legea protejează cetăţeanul pentru a cere bonul fiscal, trebuie analizat dacă o astfel de măsură este fezabilă şi în România. O să mai discutăm şi cu colegii din Grecia pentru a vedea care sunt efectele acestei măsuri. O să vedem ce se întâmplă în sezonul estival la ei, unde sunt foarte mulţi turişti”, a adăugat Manolescu.

Secretarul de stat a spus că în Grecia refuzul de a plăti în absenţa bonului fiscal nu se referă doar la turism, ci la diverse tipuri de achiziţii şi servicii unde există risc de evaziune.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button