Cum poți să-ți plătești amenzile de circulație direct de pe telefon

de:
12 sept. 2014
2 Afișari
Cum poți să-ți plătești amenzile de circulație direct de pe telefon

Serviciul este disponibil, in prezent, doar in resedintele de judet din tara, precum si in cele 6 sectoare din Bucuresti. Intr-o faza urmatoare, serviciul va fi extins la nivelul intregii tari, scrie avocatnet.ro.

Amenzile de circulatie se pot plati:

la casieriile autoritatilor administratiei publice locale ori a altor institutii publice abilitate sa administreze veniturile publice locale, indiferent de localitatea pe a carei raza functioneaza acestea, de cetatenia, domiciliul, sau de resedinta contravenientului ori de locul savarsirii contraventiei;
la ghiseul unic din punctele de trecere a frontierei de stat a Romaniei;
online, pe ghiseul.ro.
De-acum, insa, soferii au posibilitatea sa achite, oricand si oriunde s-ar afla, contravaloarea amenzii auto din aplicatia Auto.ro, pe care si-o pot instala gratuit pe telefonul mobil.

„Aplicatia este extrem de utila soferilor care au amenzi de platit si opteaza sa plateasca jumatate din minimul amenzii prevazute de lege, fiindu-le mai usor sa se incadreaze in termenul de 2 zile lucratoare de la data primirii procesului verbal de constatare a contraventiei, deoarece o pot plati de oriunde si la orice ora”, se precizeaza in documentul de presa al Auto.ro.

Concret, procesul de plata a amenzii auto din aplicatia de mobil Auto.ro este simplu si rapid: soferii completeaza datele procesului verbal, achita amenda prin card bancar si primesc confirmarea, respectiv dovada platii, prin e-mail.

In plus, platforma ofera utilizatorului posibilitatea sa aleaga localitatea de domiciliu (domiciliul fiscal) catre care se va face plata.

Fiind in format electronic, dovada platii amenzii poate fi regasita cu usurinta in caz de necesitate.

Tot prin aplicatia Auto.ro soferii isi pot achizitiona rovinieta si asigurare RCA, dar pot, de asemenea, achita parcarea.

Mai mult chiar, cei care utilizeaza aplicatia beneficiaza si de oferte de la service-uri auto, la cerere, si de locatii auto (benzinarii, spalatorii).

Serviciul de plata a amenzii de circulatie este disponibil momentan in resedintele de judet din tara si in cele 6 sectoare din Bucuresti. Totusi, intr-o faza urmatoare, serviciul va fi extins la nivelul intregii tari.

Cookies