ARHIVA B365

Cum poți cumpăra franci elvețieni la cursul valutar afișat de BNR

Majoritatea băncilor care au acordat astfel de împrumuturi persoanelor fizice au anunțat că vor aplica reduceri ale marjei de dobândă clienților. Cu toate acestea, achiziționarea de franci elvețieni pentru plata efectivă a ratei lunare a devenit un adevărat calvar pentru românii cu credite în CHF. Casele de schimb ori nu mai au această valută, ori cursul de schimb aplicat este cu multe unități peste cel anunțat de BNR, scrie Capital.ro.

Și băncile comerciale practică un curs mai mare decât cel anunțat de banca centrală pentru monedele principale. Acum, Banca Feroviară vine în ajutorul românilor cu credite în CHF și le oferă clienților posibilitatea să achiziționeze o sumă maximă de 2.000 de CHF lunar la cursul BNR stabilit în data tranzacției.

Produsul instituției bancare se adresează clienților băncii, persoane fizice, care dețin deja sau își deschid un pachet de produse și servicii Cont Primus by BCF și apelează la schimburile valutare CHF-RON în scopuri personale, se menționează într-un comunicat remis presei.

Pentru a putea cumpăra franci la cursul BNR, clientul trebuie să efectueze operațiunea bancară în intervalul orar 9:30-12:00. Conform sursei citate, oferta băncii este disponibilă până la finele lunii mai.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button