ARHIVA B365

Cum găsești cele mai avantajoase oferte de internet și telefonie din România

Utilizatorii pot afla in trei pasi care sunt cele mai avantajoase oferte pentru ei, scrie Hotnews.ro: aleg categoria de servicii, introduc estimarile proprii de consum si primesc o lista cu primele 25 de planuri tarifare care corespund criteriilor selectate, ordonate in ordinea crescatoare a pretului. Aplicatia a fost dezvoltata de grupul UTI, care a castigat o licitatie in acest sens, contract in valoare de peste 1,06 milioane lei (fara TVA) finantat cu fonduri europene.

In momentul afisarii rezultatelor ei primesc si alte detalii relevante, precum durata minima a contractelor, penalitati in caz de reziliere sau informatii privind eventuale promotii.

Faptul ca in piata de comunicatii electronice din Romania exista concurenta face ca utilizatorii sa aiba in prezent posibilitatea de a alege dintr-o gama foarte larga de furnizori si servicii de telefonie si acces la internet, cu structuri de preturi si pachete diferite, a caror comparatie directa este dificila. Pentru a ajuta utilizatorii sa ia decizii informate si corecte cand isi aleg furnizorul sau pachetul tarifar cel mai potrivit pentru comportamentul lor de consum, ANCOM a adoptat Decizia nr. 77/2009 privind obligatiile de informare a utilizatorilor finali de catre furnizorii de servicii de comunicatii electronice destinate publicului si a dezvoltat comparatorul de tarife telecom, Veritel.ro. 

  • Furnizorii au obligatia sa introduca in baza de date a aplicatiei orice noua oferta comerciala si orice modificare a unor oferte existente in termen de 4 zile lucratoare de la data lansarii sau a modificarii acestora.

Veritel.ro nu are niciun fel de scop lucrativ sau interes comercial, fiind creat exclusiv pentru o mai buna informare a utilizatorilor. 

 
 


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button