Cum operau jandarmii care jefuiau prostituate în Bucureşti

de:
24 mai 2018
1 Afișari
Cum operau jandarmii care jefuiau prostituate în Bucureşti

Scandal în Jandarmeria Română după ce doi angajaţi – un ofiţer şi un subofiţer şi-au pătat uniformele, trecând de partea cealaltă a legii. Jandarmii au ajuns după gratii, fiind acuzaţi că, împreună cu alţi doi complici, au jefuit mai multe prostituate din Capitală.

Unul dintre jandarmi era şi sportiv de performanţă, practicând artele marţiale.

Până acum, anchetatorii au probat două fapte: una comisă pe 9 decembrie 2017, iar alta pe 5 mai 2018.

Descinderile Modul de operare al tâlharilor era simplu. Victimele erau abordate în urma anunţurilor pe care le postau pe internet şi prin care ofereau serviciile sexuale. Bărbaţii le sunau şi se dădeau drept oameni de afaceri, dornici de distracţie.

Prostituatele „lucrau” acasă, iar întâlnirile erau stabilite la domiciliul acestora. Ajunşi acolo, unul dintre bărbaţi, un jandarm, se legitima cu legitimaţia de serviciu şi spunea că sunt poliţişti. Sub pretextul calităţii oficiale, cei patru încercau să dea senzaţia că sunt în desfăşurarea unei proceduri penale şi făceau „percheziţie”.

Astfel, de la una dintre femei, tâlharii au „confiscat” 2.400 de lei şi un telefon mobil, iar de la a doua 4.000 de lei. Victimele au depus plângeri la poliţie, iar în scurt timp indiciile i-au condus pe anchetatori spre cei doi jandarmi. 

Cazul a fost preluat de Serviciul de Investigaţii Criminale, din Poliţia Capitalei, sub coordonarea Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti. Marţi dimineaţă, anchetatorii au descins acasă la cei patru suspecţi, în Bucureşti şi în Ilfov, şi i-au dus la audieri. Suspecţii s-au ţinut însă tare, refuzând să discute cu anchetatorii. Jandarmii şi unul dintre complicii lor s-au prevalat de dreptul la tăcere, în timp ce al patrulea l-a luat pe „nu” în braţe, negând toate acuzaţiile, scrie Adevărul. 

Cookies