Cum oferea Becali șpaga- dezvăluirile făcute la DNA

de:
21 mai 2013
1 Afișari
Cum oferea Becali șpaga- dezvăluirile făcute la DNA

Generalul Ion Săndulescu a arătat că a avizat schimbul de terenuri „în urma admonestării mele de către general Cioflină Dumitru”, informează EVZ.ro Conform ofiţerilor, Becali a „sponsorizat” Armata cu bani pentru un monument.

Maiorul Aurel Ivan a declarat că totul s-a întâmplat înainte de Ziua Aviaţiei: „George Becali mi-a lăsat, într-o sacoşă degradată, o sumă de bani. Acesta mi-a relatat că în sacoşă se aflau 100 milioane lei pe care să-i predau geneneralului Săndulescu Ion”

Generalul Ion Săndulescu a replicat, vizavi de acesti bani că: „După emiterea acestor avize favorabile, la o perioadă mai mare de timp, numitul Becali George i-a trimis colonelului Preda 100 milioane de lei sponsorizare pentru un memorial al aviaţiei. Eu, în primă fază, nu am fost de acord cu suma de bani, întrucât doream ca acesta să participe direct la construirea monumentului, dar în urma discuţiilor purtate cu generalul Cioflină Dumitru, care mi-a spus «să nu fiu fraier, să accept banii şi să-i bag într-un cont la o bancă, ca sponsorizare», am acceptat suma de bani.”

Aurel Ivan a dat detali și despre modul în care s-au desfăşurat negocierile vizavi de teren: „Becali s-a manifestat şi cu privire la plasamentul terenului pe care urma să-l primească, acesta fiind în aproprierea Şoselei Pipera. În acea zonă exista reţea de energie electrică deoarece cu această sursă era alimentată ferma”, a povestit Aurel Ivan.

Atunci când a fost audiat, Becali a declarat: „Semnătura de la rubrica sponsor a fost executată de către mine, plata a fost efectuată în numerar, nu-mi amintesc cuantumul sumei, precizez că suma mi-a fost restituită prin ordin de plată”. Becali a fost acuzat că i-a vândut un teren, la un preţ simbolic, Ioanei Babiuc, fiica lui Victor Babiuc. Tânăra a fost acuzată de complicitate, dar a fost achitată de judecători.

Cookies