Cum o să arate noua mașină Dacia Duster 2021 FOTO

22 iun. 2021
112 Afișari
Cum o să arate noua mașină Dacia Duster 2021 FOTO
Sursă foto: Dacia

Cum o să arate noua mașină Dacia Duster 2021. Modelul urmează să fie comercializat începând cu luna septembrie a acestui an și se adresează „atât clienților care doresc un SUV confortabil cu design atrăgător, cât și celor care se află în căutarea unui vehicul 4X4 polivalent și robust”, potrivit Dacia.

Cum o să arate noua mașină Dacia Duster 2021

Designul Daciei Duster evoluează, în special la nivelul blocurilor optice și al calandrului, conferindu-i un plus de personalitate și asigurând totodată o diminuare a emisiilor de CO2.

Noul model Duster dispune la interior de o consolă centrală înălțată, prevăzută cu o cotieră culisantă. Alte noutăți sunt cele două sisteme multimedia și noul ecran de 8” precum și cutia de viteze automată EDC cu dublu ambreiaj.

Noul Duster va fi comercializat din septembrie 2021 în versiunile 4×2 și 4×4.

În aproape 11 ani, Dacia a vândut peste 1,5 milioane de mașini Duster în Europa. 2019 a fost cel mai bun an, cu peste 220.000 de mașini livrate în Europa. Anul trecut totalul a scăzut la 140.000.

„Duster reprezintă revoluția Dacia în segmentul SUV. De la lansarea primei generații, în 2010, modelul, care va ajunge în curând la 2 milioane de clienți, a devenit o adevărată emblemă a mărcii Dacia. Or, reînnoirea unui model emblematic nu este o sarcină ușoară! Linia generală a modelului, atrăgătoare și ușor de recunoscut, a fost menținută. Am adus în schimb o serie de evoluții pentru un plus de modernitate și de prospețime. Spiritul de aventură și spiritul Dacia se regăsesc din plin în noul Duster. Vorbim de un model robust și accesibil, care oferă esențialul”, a declarat Lionel Jaillet, director performanță produs la Dacia.

Motorizări Dacia Duster facelift

Dacia Duster facelift Diesel: dCi 115, în variantele 4×2 sau 4×4, cutie de viteze manuală cu 6 trepte.

Recomandăm și: Pericol pentru zeci de mii de șoferi. Mașini Dacia Logan și Sandero, rechemate în service

Dacia Duster facelift Benzină:

  • TCe 90 în varianta 4×2, cutie de viteze manuală cu 6 trepte.
  • TCe 130 în varianta 4×2, cutie de viteze manuală cu 6 trepte.
  • TCe 150 în varianta 4×4, cutie de viteze manuală cu 6 trepte.
  • TCe 150 în varianta 4×2, cutia de viteze automată EDC cu 6 trepte.

Dacia Duster facelift Alimentare mixtă benzină-GPL: ECO-G 100 în varianta 4×2 cu cutie de viteze manuală cu 6 trepte.

Design Dacia Duster 2021

Designul contemporan definește noul model Duster, pus în evidență de noua culoare de lansare, Orange Arizona. Evoluția stilistică este însoțită de o îmbunătățire a profilului aerodinamic al vehiculului.

Recomandăm și: Martori bord Dacia Logan. Care este explicația pentru fiecare bec aprins

Noul Duster preia elementele stilistice ale noii identități vizuale Dacia prezentate în premieră pe Noul Logan, Noul Sandero și Noul Sandero Stepway. Astfel, blocurile optice integrează luminile de zi în formă de „Y”. De asemenea, calandrul este marcat de elemente cromate în relief 3D care amintesc de cele existente pe modelul Spring, conferind părții frontale a Noului Duster un aspect mai modern și un plus de personalitate.

Iluminatul permanent de zi al blocurilor optice față (de tip ECOLED) și spate integrează noua semnătură luminoasă Dacia. Duster este primul model Dacia echipat cu semnalizatoare cu LED (în față). Această tehnologie este utilizată și pentru faza de întâlnire (cu acționare automată în echiparea de serie) și pentru iluminarea plăcii de înmatriculare. Pe lângă consumul redus de electricitate, tehnologia LED oferă un iluminat mai bun, atât pe timpul zilei, cât și pe timp de noapte.

Interior Dacia Duster 2021

Habitaclul este mai primitor și beneficiază de o tapițerie nouă, de tetiere noi și de o consolă centrală înălțată dotată cu o cotieră culisantă. Printre noutățile importante se numără noul ecran de 8” și cele două sisteme multimedia.

Noul Duster dispune de o tapițerie 100% nouă. Atât forma noilor tetiere cât și materialele folosite asigură o ergonomie superioară și o susținere mai bună. Profilul acestora asigură totodată o mai bună vizibilitate pentru toți ocupanții.

Marea noutate o reprezintă apariția unei console centrale înălțate dotată cu o cotieră care poate culisa pe o distanță de 70 mm și care integrează un spațiu de depozitare închis cu volumul de 1,1 litri și, în funcție de nivelul de echipare, două prize USB accesibile pasagerilor de pe locurile din spate.

Vehiculul dispune în serie, pe toate nivelele de echipare, de un ecran pentru computerul de bord, de acționare automată a farurilor și de limitator de viteză al cărui buton, amplasat pe volan, este luminat pe timp de noapte.

În funcție de versiune, Noul Duster dispune de sistem de aer condiționat automat cu afișaj digital, de regulator de viteză cu buton pe volan, de scaune față încălzite și de card mâini libere.

Sursă foto: Dacia

Cookies