Cum ne protejăm de caniculă. Sfaturile managerului Centrului de Ambulanţă Bucureşti Ilfov

14 iul. 2021
116 Afișari
Cum ne protejăm de caniculă. Sfaturile managerului Centrului de Ambulanţă Bucureşti Ilfov
Cum ne protejăm de caniculă. Sfaturile managerului Centrului de Ambulanţă Bucureşti Ilfov

Cum ne protejăm de caniculă. Managerul Centrului de Ambulanță București Ilfov a oferit sfaturi despre cum să facem față disconfortului termic accentuat.

Luna lui Cuptor a adus temperaturi greu de suportat pentru toată România, iar ANM transmite că disconfortul termic este accentuat. Haideți să aflăm cum să ne protejăm de caniculă.

Cum ne protejăm de caniculă

Specialiștii au oferit recomandări despre cum să combatem efectele caniculei asupra organismului:

  • se recomandă ca hainele purtate să fie lejere, subțiri, vaporoase, deschise la culoare
  • atât pălăriile, cât și ochelarii de soare sunt accesorii importante pe timp de caniculă
  • este recomandat să se consume 1,5 – 2 litri de lichide pe zi: apă sau sucuri naturale din fructe
  • încercați să evitați pe cât de mult posibil să consumați băuturi carbogazoase, băuturi alcoolice sau cafea
  • legumele, fructele și iaurturile sunt alimentele cele mai recomandate pe timp de caniculă
  • încercați să vă planificați deplasările dimineața, în prima parte a zilei sau seara. Alegeți zonele umbrite pentru aceste deplasări.
  • se recomandă ca toate ferestrele să fie închise, în momentul în care temperatura exterioară este mai ridicată decât temperatura din interiorul locuinței.

Recomandăm și: Caniculă în București. Temperaturi greu de suportat

Potrivit medicilor, persoanele cele mai afectate de caniculă sunt cele care suferă de: boli de inimă, diabet, astm sau tensiune.

Sfaturile managerului Centrului de Ambulanţă Bucureşti Ilfov

Alis Grasu, managerul Centrului de Ambulanță București Ilfov a transmis câteva sfaturi pentru a ne feri de temperaturile ridicate.

Pentru această perioadă, Alis Grasu recomandă ca hainele să fie ample, lejere, să aibă o culoare cât mai deschisă și să fie din fibre naturale, pentru a evita supraîncălzirea.

„Se vor purta pălării, șepci sau umbrele de soare, iar ochii vor fi protejați cu ochelari de soare”, a transmis managerul Centrului de Ambulanță București Ilfov pentru Antena3.ro.

Alis Grasu recomandă ca deplasările să fie făcute dimineața sau seara, iar pe cât posibil să se realizeze în zone umbrite și repaosul să fie făcut în spații cu aer condiționat sau cu ventilatoare. De asemenea, nu se recomandă efortul fizic intens, iar expunerea la soare să nu se facă în intervalul orar 11:00 – 18:00.

Recomandăm și: Ce spun medicii despre folosirea aerului condiționat în perioada verii. Ce afecţiuni poate declanşa

Hidratarea este elementul cheie.

„Se vor consuma 2 l de lichide pe zi, nu prea reci. Apă, sucuri naturale, mai puțin dulci, ceaiuri călduțe. Se vor mânca fructe și legume, cu conținut mare de apă, pepene, prune, roșii, sau iaurt, ținut în condiții prielnice.”, a declarat Alis Grasu pentru sursa citată.

Managerul Centrului de Ambulanță București Ilfov a transmis că un pahar cu apă este echivalentul pentru un pahar cu iaurt.

De asemenea, alimentația trebuie să fie una echilibrată și variată. Se recomandă produsele cu valoare calorică mică și evitarea alimentelor cu un conținut mare de grăsimi. Băuturile care conțin cofeină, băuturile dulci și cele care au alcool nu fac decât să elimine apa din organism și să accentueze deshidratarea.

Cookies