Cum ne ferim de tepe de Black Friday?

de:
17 oct. 2018
0 Afișari
Cum ne ferim de tepe de Black Friday?

Urmariti evolutia preturilor.

Una dintre practicile extrem de deranjante ale comerciantilor romani este aceea de scumpire a produselor, cu cel putin o luna inainte de Black Friday, pentru ca apoi sa urmeze o ieftinire, chiar in vinerea neagra. Aceasta strategie, desi nu tocmai apreciata de clienti, este oarecum legala. Interdictii se aplica doar cu 30 de zile inainte de vinerea neagra, conform legii 650/2002. Astfel, chiar daca un anumit produs vine cu un discount de 15%, pretul sau de Black Friday 2018 Romania poate sa fie acelasi cu pretul pe care produsul il avea cu cateva luni in urma. Tocmai din acest motiv, este recomandata urmarirea evolutiei preturilor, existand in prezent site-uri de profil care realizeaza astfel de monitorizari.

Datele conturilor bancare, extrem de sensibile.

Daca despre metoda precedenta se poate spune ca este intr-o mica masura legala, fraudarea datelor bancare reprezinta o infractiune penala. Desi numarul inselatoriilor de acest gen a scazut considerabil, in continuare apar magazine care desi par reale, sunt create doar cu cateva zile inainte de Black Friday Romania, in spatele acestora fiind hackeri. Este important sa nu oferiti detalii despre cardul dumneavoastra decat daca pagina de plata este securizata, certificatul SSL fiind detinut de orice magazin online, cu exceptia celor false.

Ignorati mail-urile de la companii necunoscute.

Odata cu Black Friday 2018 vor aparea in mod cert si tentativele de frauda fiscala. Este extrem de important ca utilizatorii sa ignore mail-urile care nu par de incredere, dar si promotiile extrem de avantajoase oferite de site-uri necunoscute. Siguranta, inainte de toate! Toate acele magazine participante la Black Friday Romania isi vor anunta prezenta cu cateva zile inainte, iar mail-urile provenite de la acestea vor fi transmise din timp.

Creati-va conturi la mai multi retaileri.

Nu este de ajuns sa vedeti un produs cu un discount mare, pentru a plasa comanda. Desi pretul poate sa fie unul extrem de mic, probabilitatea ca acelasi produs sa fie chiar mai ieftin de atat, intr-un alt magazin, este destul de mare. Adaugati in lista de favorite produsele, dar pe mai multe platforme, pentru a putea realiza o comparatie in timp util. De asemenea, aceasta comparatie se poate realiza si prin intermediul anumitor site-uri, insa abia dupa cateva ore de la aparitia ofertelor de Black Friday.

Nu in ultimul rand, alegeti cu grija.

Conditiile de livrare, metodele de plata, drepturile pe care le aveti, inclusiv dreptul la retur, trebuie sa fie consultate inainte de plasarea comenzilor. Toate detaliile de care aveti nevoie trebuie sa fie disponibile pe pagina retailerului, absenta lor fiind o serioasa problema.

Cookies