Cum ne apărăm de hoţi, în mijloacele de transport în comun. Sfaturile poliţiştilor

de:
07 mart. 2013
0 Afișari
Cum ne apărăm de hoţi, în mijloacele de transport în comun. Sfaturile poliţiştilor

Judiciariştii bucureşteni acţionând pentru prevenirea şi combaterea furturilor din buzunare, genţi şi poşete comise în staţiile şi în mijloacele de transport în comun, au observat doi bărbaţi care, prin comportamentul suspect, le-au atras atenţia.

Poliţiştii au trecut imediat la supravegherea acestora şi au observat cum suspecţii, profitând de neatenţia unei tinere, i-ar fi sustras din buzunar un telefon mobil, în timp ce aceasta se afla într-un mijloc de transport în comun ce tranzita zona Pieţei Iancului, informează Poliţia Capitalei. 

După comiterea faptei, cei doi bărbaţi au încercat să părăsească mijlocul de transport în comun, fapt pentru care poliţiştii bucureşteni au intervenit prompt, cei doi suspecţi fiind prinşi imediat şi conduşi apoi la cea mai apropiată secţie de poliţie pentru continuarea cercetărilor.

Totodată, poliţiştii Capitalei au reuşit recuperarea bunului sustras, în valoare de 2.500 de lei, acesta fiind restituit părţii vătămate.

Poliţiştii bucureşteni i-au reţinut pe cei doi bărbaţi şi continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a suspecţilor, cei în cauză urmând a fi prezentaţi magistraţilor cu propunere de arestarea preventivă.

Cum ne apărăm de hoţi în mijloacele de transport în comun

Pentru a nu deveni victima unor astfel de infracţiuni, Poliţia Capitalei recomandă să adoptaţi o conduită preventivă şi să manifestaţi grijă şi atenţie faţă de bunurile dvs.

În situaţia în care mijlocul de transport este aglomerat şi vă simţiţi înconjuraţi de persoane dubioase, încercaţi să vă schimbaţi locul.

Poziţionaţi poşeta sau sacoşa în faţa dumneavoastră, în aşa fel încât să aveţi în permanenţă control asupra acesteia şi să o puteţi proteja oricând cu mâna dvs. Observaţi persoanele care înghesuie şi atrăgeţi-le atenţia cu voce tare.

Atunci când staţi pe scaun ţineţi bagajele în braţe, în nici un caz spre culoar sau spre vecinul de scaun. O geantă purtată pe umăr rămâne la discreţia celor care vor să vă deposedeze de bunurile pe care le aveţi asupra dvs.

Buzunarul de la spatele pantalonului este vulnerabil la urcare, coborâre şi în timpul deplasării cu mijlocul de transport în comun; prin urmare, ţineţi-vă portofelul şi actele într-un buzunar interior al hainelor şi nu vă etalaţi în mod ostentativ banii pe care îi aveţi asupra dumneavoastră.

În cazul în care aţi devenit victima unei astfel de infracţiuni, încercaţi pe cât posibil să reţineţi cât mai multe semnalmente ale suspecţilor şi apelaţi de îndată poliţia la numărul unic de urgenţă 112 – apel gratuit.

Cookies