Oficial: Salariile directorilor RATB, făcute publice de Regie

de:
12 mai 2013
11 Afișari
Oficial: Salariile directorilor RATB, făcute publice de Regie

Ăia stau pe un salariu, atenţie, civilizat, pentru că şi muncesc foarte mult. Mă refer la şoferi, vatmani ş.a.m.d., iar ăştia (n.r – directorii) iau 280 milioane lei (n.r – 28.000 lei) pe lună. 280 milioane pe lună – director adjunct. Şi ce să fac, domnule? Mă duc şi eu şi le demonstrez caracterul meu managerial. Asta nu se ştie şi ei se supără, domnule. Nu vrea nimeni să-i egalizeze în jos. Dar din 280 milioane din subvenţia din banii publici, nu cred că depune un efort. Depune un efort de şmecher, de şmecherii, că aşa s-a obişnuit… cu firmele care dau uleiul, care dau cauciucuri. Vă citez din raportul Corpului de Control al primului ministru. Directorul general nu are atât. Păi dacă Consiliul de Administraţie a fost politic pus… ce să facă Consiliul ăla de Administraţie? Decât să spună ca puterea: da, da, da, iar pe tehnicieni, oamenii de profesie, i-au şmecherit cum au vrut ei. Ălora, că sunt 11.000 de angajaţi, ca să nu mai aibă niciun pic de protecţie, le spun că o să circulăm cu jumătate din parc. Ca să înnebunească lumea pe stradă că a înnebunit Oprescu că bagă jumătate de parc„, a declarat edilul-şef al Capitalei, în direct la emisiunea „Jocuri de putere”, de la Realitatea TV.

Însă, remuneraţia vehiculată de primarul general contravine informaţiilor de pe statul de salarii de la RATB. Potrivit raportului întocmit de Corpul de Control al Premierului, în urma verificărilor făcute la RATB, directorul de resurse umane a avut un venit brut de 23.036 lei, directorul de infrastructură câştigă 12.599 lei, iar directorul de exploatare transport extern are un salariu brut de peste 11.511 lei. „Am statul de salarii în faţă şi pot să vă spun clar că salariul încasat de directorul de resurse umane a fost obţinut din prima de pensionare. A avut dreptul la o primă echivalentă cu 2 salarii şi i s-au mai calculat echivalentul zilelor de concediu de odihnă neefectuate. Salariul lui era de 3 ori şi ceva mai mic decât cel menţionat acolo. El a încasat aceşti bani la pensionare. Din păcate, domnul respectiv a şi decedat. Celelalte două remuneraţii ale directorilor au fost formate din salariul de bază şi din prima de vacanţă de 80% din salariu, care este o prevedere legală, conform contractului colectiv de muncă negociat la nivelul Regiei. Salariile nu sunt nici pe departe nesimţite. Eu vi-l spun pe-al meu, e de 4.277 lei, în condiţiile în care gestionez un buget de aproape 200 milioane de euro pe an şi conduc peste 11.000 oameni. Dacă credeţi că ăsta e un salariu nesimţit… Directorii executivi sunt încadraţi pe baza contractului colectiv de muncă într-o grilă de salarizare aprobată împreună cu sindicatele, în timp ce directorul general are un contract de mandat semnat împreună cu CA şi, conform OUG 79, nu poate depăşi salariul unui viceprimar. După părerea mea, acest salariu este limitat într-un mod nesimţit. Sincer să fiu, dacă salariul rămâne la nivelul ăsta, mă voi gândi foarte bine dacă să mai candidez sau nu pentru un nou mandat pentru că mai am totuşi 2 ani până la pensie şi îmi stric punctajul de pensie”, a declarat, pentru B365.ro, Adrian Mihai Câmpurean, directorul general al Regiei.

„Ca urmare a informaţiilor apărute în presă privind salariile directorilor Regiei Autonome de Transport Bucureşti, pentru o corectă informare a opiniei publice, facem următoarele precizări:

Directorul General RATB beneficiază de o remuneraţie lunară acordată prin contractul de mandat, stabilită în conformitate cu OUG nr. 79/2008, la nivelul indemnizaţiei lunare acordate prin lege pentru funcţia de viceprimar, aceasta fiind în cuantum net de 4.477 lei.

Directorii executivi sunt încadraţi conform grilei de salarizare din Contractul Colectiv de Muncă aplicabil. Astfel, veniturile nete lunare obţinute de directorii executivi RATB sunt următoarele:

Director Infrastructură – 6.724 lei;
Director Resurse Umane – 6.724 lei;
Director Tehnic – 6.898 lei;
Director Exploatare – 6.898 lei;
Director Economic – 6.898 lei;
Director Comercial – 6.898 lei;
Director Uzina RATB – 5.442 lei.

De asemenea, dorim să precizăm că suma de 23.000 lei, vehiculată în presă ca reprezentând salariul lunar al unui director RATB, nu este conformă cu realitatea. De aceea, pentru a elimina confuziile şi dezinformarea opiniei publice, subliniem faptul că acestă sumă a fost obţinută în iulie 2010, de către Directorul de Resurse Umane, domnul Gheorghe Rebegeanu, atunci când a ieşit la pensie. Această cifră nu reprezintă salariul lunar al fostului director, ci venitul obţinut de acesta, conform Contractului Colectiv de Muncă, din cumularea salariului lunar + prima de vacanţă (80% din salariul de bază) + 2 salarii de bază acordate angajaţilor la pensionare”, a anunţat Regia, într-un comunicat de presă, remis B365.ro.

Citeşte şi: Ce salarii au, de fapt, directorii RATB. Directorul general explică cheltuielile dubioase din Regie

Cookies