Cum mint românii în CV și cine a făcut un business din vânarea minciunilor

de:
05 nov. 2013
0 afișări
Cum mint românii în CV și cine a făcut un business din vânarea minciunilor

Într-un mediu de afaceri din ce în ce mai competitiv, presiunea pe departamentul de HR creşte. Companiile nu-şi permit luxul de a-şi risca reputaţia si efortul depus pentru a angaja un candidat care nu se ridică la nivelul aşteptărilor. Şi, în cazul în care competenţele candidatului pot fi uşor verificate în cadrul interviului, pentru analizarea background-ului acestuia efortul depus de un reprezentant de resurse umane este foarte mare şi de multe ori trecut cu vederea, alegându-se varianta intuiţiei.

Conform datelor mindit, 9 din 10 CV-uri conțin discrepanțe față de realitate. Ce-i drept, majoritatea discrepanțelor sunt minore. 

CLICK PE FOTO PENTRU VERSIUNE MARE

 

Companiile din Romania au însa o soluţie într-un serviciu de background screening care, cu acordul candidatului, verifică informaţiile de natură profesională, informaţii referitoare la studii, dar și cele personale disponibile public, precum activitatea în mass-media şi pe reţelele de socializare. Mindit, prima companie de background screening din Romania, susţine astfel dezvoltarea unei relaţii de încredere între angajaţi si angajatori, dar ajută și la gestionarea riscurilor interne de fraudă, reputaţie sau de comportament inadecvat care poate influenţa relaţiile cu clienţii sau rezultatele business-ului.

Despre Irina Arsene, CEO Mindit
După ce a obținut o diplomă în Informatică, Irina Arsene a absolvit MBA-ul Canadian la Bucharest School of Management în 2008, continuându-și studiile la Institute of Director din Londra. De-a lungul timpului, a ocupat diferite funcții de conducere, lucrând în sectorul Telecom peste zece ani și a călătorit în toată lumea coordonând echipe internaționale în dezvoltarea de software sau lucrând ca general manager. De la statutul de angajat la acela de acționar și membru al bordului director, apoi antreprenor, ceea ce a atras-o cel mai mult a fost munca directă cu oamenii, identificarea talentului și dezvoltarea acestuia.
Pentru mai multe informații despre background screening, vizitați: www.mindit.ro

Cookies