Cum merg lucrările de modernizare pe şoselele Iancului şi Pantelimon şi când vor fi gata. FOTO

de:
26 aug. 2013
0 Afișari
Cum merg lucrările de modernizare pe şoselele Iancului şi Pantelimon şi când vor fi gata. FOTO

Cu această ocazie, edilul Sectorului 2 a fost informat despre faptul că la sfârşitul acestei săptămâni vor fi terminate lucrările de reabilitare a tronsonului cuprins între Bulevardul Biruinţei din oraşul Pantelimon până la complexul comercial Cora.

Începerea lucrărilor la următorul tronson, cuprins între complexul Cora şi Strada Ziduri Moşi, sunt condiţionate de înlocuirea reţelelor de termoficare ale RADET-ului, lucrări ce ar putea întârzia cu mult finalizarea modernizării Şoselei Pantelimon. Din acest motiv, Primarul Neculai Onţanu a stabilit pentru miercuri, 28 august a.c., o întâlnire cu conducerea acestei regii, proiectanţii lucrării şi S.C. Tehnologica Radion S.A. pentru a analiza împreună soluţiile de finanţare şi execuţie a lucrărilor respective.

Conform proiectelor tehnice de modernizare a căii rutiere, care are o lungime totală de 4,3 km, în zonele de alei adiacente Şoselei Pantelimon, acolo unde este posibil, trotuarele vor fi reduse, lărgindu-se în acelaşi timp suprafeţele unde vor fi amenajate 930 de locuri de parcare în spic pe două benzi. Aceste modificări vor fi realizate în scopul fluidizării traficului rutier de pe Şoseaua Pantelimon care va fi amenajată cu trei benzi de circulaţie pe sens şi zona rezervată liniilor de tramvai. Va fi interzisă parcarea autovehiculelor la marginea carosabilului şi pe trotuare. În scopul protejării circulaţiei pietonale va fi blocată parcarea autovehiculelor pe trotuare, acestea fiind prevăzute cu stâlpişori de protecţie.

Parcare de 400 de locuri la intersecţia dintre Şos. Pantelimon şi Şos. Vergului

De asemenea, pentru a veni în sprijinul bucureştenilor deţinători de autovehicule, la intersecţia Şoselei Pantelimon cu Şoseaua Vergului va fi amenajată o parcare cu parter şi 2 etaje cu 400 de locuri.

Pentru realizarea acesteia, actuala fântână de la capătul tramvaiului numărul 14 va fi mutată în spaţiul din faţa primelor blocuri de la intrarea în Bucureşti.

Constructorul a solicitat Primăriei Sectorului 2 eliberarea unei autorizaţii de construcţie pentru parcarea supraterană şi a primit acordul conducerii primăriei, urmând ca în această săptămână autorizaţia să fie eliberată.

Conform contractului încheiat de Primăria Municipiului Bucureşti şi S.C. Tehnologica Radion S.A., finalizarea lucrărilor de reabilitare şi modernizare a Şoselei Pantelimon sunt programate la finele anului 2014.

Ilustrarea unei posibile soluţii de amenajare a Șoselei Pantelimon:

În ceea ce priveşte stadiul lucrărilor de reabilitare a Şoselei Iancului, în lungime de 1,1 km, Primarul Neculai Onţanu a fost informat despre faptul că acestea se derulează conform graficelor prevăzute în proiectele tehnice, fiind în lucru, în prezent, reabilitarea infrastructurii benzii de circulaţie a tramvaielor. Lucrările se fac succesiv pe 3 tronsoane a câte aproximativ 300 de metri fiecare şi prevăd înlocuirea în totalitate de infrastructurii tuturor elementelor benzii de circulaţie a tramvaielor.

Pentru fluidizarea traficului rutier de pe Şoseaua Iancului, vor fi amenajate parcaje publice în dreptul unităţilor comerciale.

Conform contractului, lucrările de modernizare şi reabilitare a Şoselei Iancului vor fi terminate la finele anului 2013.

Cartierul Pantelimon ar putea fi deservit și de noua linie de metrou M5, care actualmente este în lucru în Drumul Taberei, dacă aceasta va continua în faza a doua, între Eroilor și Universitate și ulterior între Universitate și Pantelimon. Astfel, mijloacele de transport de suprafață vor fi dublate de transportul subteran. Detalii găsiţi aici. 

Cookies