Cum îţi protejezi telefonul de hackeri sau viruşi

de:
12 iul. 2015
2 Afișari
Cum îţi protejezi telefonul de hackeri sau viruşi

Datele din telefon sunt expuse în timpul vacanței, mai ales atunci când vă contectaţi la puncte Wi-Fi. Astfel, trebuie să aveţi și mai multă grijă cum folosiţi telefonul. Problemele pot să apară încă de când vă conectaţi la primele puncte cu Wi-Fi gratuit din orașele pe care le vizitaţi. Această măsură de precauție trebuie adoptată și în România, acolo unde sunt puncte de interes pentru turiști, pentru că acestea devin de interes și pentru hackeri, scrie playtech.ro.

Cu fiecare conectare la un hotspot cu Internet gratuit vă expuneţi unor viruși care vă pot bloca datele până le răscumpăraţi cu bani, care vă fură datele sau care câștigă bani prin SMS-uri sau apeluri la cost mare.

Iată de ce trebuie să ţineţi cont, căci indiferent de ce software antivirus folosiţi, cea mai bună protecție este, totuși, atenția:

Păstraţi o copie a datelor, deoarece virușii ransomware fac din ce în ce mai multe victime, prin blocarea dispozitivelor mobile și a conținutului acestora și solicitarea unei răscumpărări pentru deblocarea terminalelor. Ransomware se instalează mai ales prin drive-by download, deci fără ca utilizatorul să descarce cu intenție vreun fișier, așadar evitaţi pe cât posibil navigarea pe pagini cu conținut malițios. Nu daţi click pe link-uri care pot părea suspecte și instalează o soluție antivirus.

Protejaţi telefonul cu parolă și astfel restricționaţi accesul la conținutul telefonului sau al tabletei de către alte persoane. De asemenea, folosiţi soluții de securitate antifurt cu capacitate de urmărire și securizaţi informațiile esențiale prin criptare. Datele se pot securiza, utilizând software specializat, dacă dispozitivul o permite, sau soluțiile deja existente pe terminal. Astfel de soluții de securitate sunt disponibile și pentru PC.

Mai multe detalii pe playtech.ro.

Cookies