Cum îți ferești casa de hoți când decizi să lași Bucureștiul în urmă și să pleci în vacanță. Sfaturi pentru prevenirea incidentelor neplăcute

16 iul. 2022
551 afișări
Cum îți ferești casa de hoți când decizi să lași Bucureștiul în urmă și să pleci în vacanță. Sfaturi pentru prevenirea incidentelor neplăcute
Cum îți ferești casa de hoți când decizi să lași Bucureștiul în urmă și să pleci în vacanță. Sfaturi pentru prevenirea incidentelor neplăcute. Sursa foto: Primăria Sectorului 6

Sezonul estival este așteptat și de hoți, iar în acest context Poliția Locală Sector 6 a transmis un set de recomandări pentru bucureștenii care urmează să plece în vacanță și nu numai.

Cum îți ferești casa de hoți când pleci în vacanță

Bagajele sunt făcute și așezate la ușă, florile sunt udate, gunoiul a fost aruncat, gazele și apa sunt închise, dar cum rămâne cu siguranța casei? Hoții care fură din locuințe abia așteaptă să vină sezonul estival. Ei ajung să-și „racoleze” victimele și de pe Facebook și Instagram, transmite Primăria Sectorului 6 într-un comunicat.

Pentru prevenirea incidentelor neplăcute, Poliția Locală Sector 6 a întocmit un set de recomandări pentru cei care urmează să plece în vacanță și nu numai.

Sfaturi pentru prevenirea incidentelor neplăcute

  • Roagă un vecin în care ai încredere să-ți țină locuința sub observație și să anunțe poliția în momentul în care vede persoane suspecte care dau târcoale sau staționează fără motiv în fața ușii tale.
  • Mare grijă cui îi spui că pleci de acasă pentru mai multe zile. Oamenii legii spun că este bine să vorbești despre vacanță doar cu persoane de încredere. Tot aceste persoane de încredere, din familie, ar putea trece din când în când pe la tine să ridice corespondența și să se asigure că totul este în regulă. Le poți lăsa o cheie de rezervă.
  • Asigură-te că ai închis și verificat toate toate ușile și geamurile locuinței, inclusiv ușa de la balcon și geamul de aerisire de la baie.
  • Chiar dacă pleci de acasă, păstrează aparențele unei zile normale și nu trage toate jaluzelele și draperiile. Locuința trebuie să pară locuită.
  • Este util să lași o lumină aprinsă, care poate deruta „musafirii” nepoftiți. Sau montează, în fața ușii de la intrare un bec cu senzor. Aprinderea lui va descuraja orice persoană care vine cu gânduri ascunse.
  • Totodată, poți seta televizorul sau aparatul radio să pornească la anumite ore și să se oprească singure după un timp.
  • Este bine să plecați cât mai discret de acasă. Nu trebuie să vă știe tot cartierul când vă urcați în mașină cu bagaje peste bagaje, transmite Poliția Locală S6.
  • Nu posta pe rețelele de socializare unde pleci și cât stai, nu posta poze din vacanță. Dacă dorești neapărat, la întoarcere, le poți povesti prietenilor virtuali cât de frumos a fost.
  • Sumele mari de bani și bijuterii nu trebuie lăsate în casă. Nici obiectele de valoare (televizor, laptop…) nu e indicat să se vadă din stradă.
  • Montează-ți o cameră de supraveghere, un sistem de alarmă, chiar și o încuietoare de înaltă siguranță la ușa de acces.
Cookies