Cum îți alegi apartamentul ideal în București

27 nov. 2020
97 Afișari
Cum îți alegi apartamentul ideal în București

Te-ai decis să îți cumperi un apartament cu 2 camere în București și studiezi deja ofertele, însă nu știi cum să le departajezi? În afară de preț, suprafață și zona în care se află imobilul, este bine să iei în calcul și un alt aspect important: compartimentarea locuinței. Astfel, între un apartament decomandat sau semidecomandat și unul nedecomandat, există diferențe notabile, care pot avea impact asupra stilului tău de viață.

Descoperă în continuare cum recunoști și alegi locuința ideală dacă ești în căutarea unui apartament nou în București.

Apartamente de vânzare cu 2 camere în București – importanța compartimentării

Din fericire, piața de imobiliare din București este una diversă, în care poți găsi orice variantă de apartament ți-ai dori. De la locuințe clasice, în cartiere vechi, până la apartamente în blocuri nou construite, ai la dispoziție o ofertă foarte variată. De aceea, îți poți permite să alegi apartamentul în funcție de toate criteriile care te interesează.

În acest context, indiferent că te muți singur sau cu familia, compartimentarea este esențială, atât pentru a-ți putea amenaja apartamentul pe gustul tău, cât și pentru a avea intimitatea necesară. În special în perioada de față, când multe persoane lucrează de acasă, ai nevoie de spațiul tău, în care să nu te deranjeze nimeni. În acest sens, poți lua în considerare oferta de apartamente de vânzare cu 2 camere în București.

Ce structură au apartamentele în funcție de gradul de decomandare

Cele mai multe apartamente nedecomandate, pe care le găsești în general în blocurile vechi, nu reprezintă cea mai confortabilă sau comodă opțiune. Acestea sunt amenajate în stil vagon, adică pentru a ajunge în ultima cameră, trebuie să străbați toată locuința.

Un apartament nedecomandat se deschide cu un mic hol, din care ajungi în prima cameră, iar de aici intri în următoarea, fiecare încăpere fiind în prelungirea celorlalte.

Apartamentele aflate în blocuri noi, precum cele din complexul rezidențial Vivenda Residencias, sunt însă bine compartimentate și decomandate, oferindu-ți spațiu și intimitate.

Nu știi dacă apartamentul pe care tocmai l-ai vizionat este decomandat sau semidecomandat?

Iată cum faci diferența:

Apartamentul semidecomandat este cel în care treci cel puțin o dată dintr-o cameră în alta pentru a parcurge toată locuința.

De exemplu, un apartament semidecomandat cu două camere se deschide cu un hol, din care ai acces la bucătărie și la living. Pentru a ajunge la dormitor și la baie, însă, va trebui întâi să traversezi livingul. De aceea, în cazul în care vei avea invitați și îi vei găzdui în camera de zi, va fi necesar să treci prin încăperea în care dorm aceștia, pentru a ieși din casă sau a merge în bucătărie. Iar dacă locuiești cu familia, iar livingul e camera în care lucrezi de acasă, probabil vei fi deranjat de cel puțin câteva ori pe zi.

Comparativ cu celelalte două variante, un apartament decomandat total îți oferă autonomie și libertate de mișcare completă: din holul de la intrare poți trece separat în bucătărie, living, dormitor și baie.

Apartamentele de 2 camere disponibile pentru vânzare în complexul Vivenda Residencias sunt proiectate cu maximă atenție pentru nevoile locatarilor, accentul fiind pus pe o bună compartimentare, care să-ți permită să te bucuri de tot spațiul necesar.

Cookies