Cum îşi pot recupera banii bucureştenii afectaţi de cea mai puternică furtună din ultimii 5 ani

de:
29 mai 2013
0 afișări
Cum îşi pot recupera banii bucureştenii afectaţi de cea mai puternică furtună din ultimii 5 ani

După ce sute de copaci au căzut peste case şi maşini, iar numeroase acoperişuri, semafoare, corturi şi panouri au fost smulse de vânt, cei afectaţi vor să fie despăgubiţi. Deţinătorii de poliţe s-au adresat firmelor de asigurări, iar ceilalţi au depus cereri la autorităţile locale şi merg în instanţă.

Furtuna de joi, cea mai puternică din ultimii cinci ani, a făcut ravagii în Capitală: un cort, în care se desfăşura un târg, a fost doborât de vânt, circa 100 de maşini şi acoperişurile mai multor locuinţe au fost avariate, dar şi acoperişul unei şcoli a fost desprins de vânt.

În urma furtunii, o casă din Sectorul 5 a fost cât pe ce să fie distrusă complet de un plop vechi de aproape o sută de ani, care a căzut peste ea. La câteva zile de la dezastru, proprietarii au aflat că pierderile ajung la câteva mii de euro, dar aveau asigurare. Proprietarul locuinţei, Rodica Taudor, a declarat, pentru stirileprotv, că încearcă să intervină rapid la compania de asigurări pentru a o pune în posesia banilor necesari pentru reparaţia completă.

Cei care nu şi-au asigurat bunurile pot cere despăgubiri de la primării, dacă îndeplinesc anumite condiţii.

Alex Ichim, purtătorul de cuvânt al Primăriei Sectorului 1, instanţa de judecată va stabili cuantumul daunelor pe care urmează să le primească, de la autoritatea locală, proprietarii afectaţi de furtună, dacă primăria este responsabilă pentru acest lucru, în cazul în care acel copac se află pe domeniul public al localităţii.

Cookies