Cum încurajează Udrea construcţiile: bea cafea pe şantier la ANL

de:
02 iun. 2011
0 Afișari
Cum încurajează Udrea construcţiile: bea cafea pe şantier la ANL

„Vom bea cafeaua pe şantier pentru a impulsiona construcţia”, a declarat joi ministrul Udrea la o conferinţă de presă organizată de Primăria Sectorului 2, în contextul în care, pe parcursul săptămânii viitoare, autorităţile vor derula mai multe operaţiuni de demolare şi curăţare a terenului pentru construcţia cartierului ANL.

Terenul din Fabrica de Glucoză nr.2-4 a fost primit de Primăria Sectorului 2 de la Ministerul Apărării Naţionale“În vara anului 2012, bucureştenii se vor putea muta acolo. Acesta va fi recordul recordurilor în materie de construcţii”, a declarat pentru B365.ro primarul Sectorului 2, Neculai Onţanu.

La sfârşitul anului trecut, autorităţile locale ale Sectorului 2 au aprobat viabilizarea terenului pe care să fie construite 18 ANL-uri. În urma studiilor efectuate de arhitecţi, numărul blocurilor a fost redus la 13, însă capacitatea de locuit a rămas aceeaşi, respectiv 1.401 apartamente. “Au trebuit prevăzute spaţii verzi, alei şi parcări şi, din acest motiv, a fost stabilit un număr de 13 blocuri”, a motivat edilul Onţanu.

Conform sursei citate, blocurile ANL nu vor beneficia de sistem de încălzire centralizat de la RADET, ci va fi folosită în principal energia solară. “Consiliul tehnico-economic al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului a aprobat soluţiile tehnice de construire a cartierului de locuinţe, respectiv structură mixtă monolit şi prefabricate, care scurtează cu 15% timpul de construire pentru fiecare bloc. De asemenea, s-a optat pentru încălzirea locuinţelor cu centrală termică de bloc şi panouri solare pentru reducerea costurilor şi a emisiilor de noxe. Sunt primele ANL-uri care vor avea un astfel de sistem modern de încălzire”, a precizat Onţanu.

Din cele 1.401 locuinţe de tip ANL, 484 vor avea o singură cameră, 862 două camere şi 55 de apartamente vor avea trei camere.

Cookies