ARHIVA B365

Cum îi învață Brigada Rutieră pe bucureșteni să prevină accidentele

Poliţiştii Brigăzii Rutiere au organizat şi desfăşurat sesiuni de instruire interactivă a elevilor, distribuind, totodată, materiale informativ-preventive pe linie de educaţie rutieră (3.000 de orare şcolare; 3.000 de fly-ere recomandări; 1.000 de postere; 200 de şepci; 200 de tricouri; 500 de pixuri) în 198 de unităţi şcolare.

Conform Protocolului de Colaborare încheiat în anul 2013, materialele preventive au fost realizate de către Poliţia Capitalei – Brigada Rutieră în parteneriat cu Poliţia Locală Sector 5. Scopul proiectului comun rezidă în creşterea gradului de siguranţă rutieră, copiii constituind o categorie specială a participanţilor la trafic.

Obiectivul-cadru, stabilit de Brigada Rutieră a Capitalei în anul 2013, îl reprezintă scăderea victimizării în urma accidentelor rutiere.

Astfel, în cadrul campaniei naţionale ALEGE VIAŢA, Brigada Rutieră a Poliţiei Capitalei a demarat campanii preventive punctuale care vizează principalele cauze de producere a accidentelor grave în municipiul Bucureşti:

„Fă din lucrurile simple un obicei ! ” – campanie preventivă pe linia traversării neregulamentare a pietonilor (principala cauză de producere a accidentelor grave în municipiul Bucureşti în anul 2012);

„Veştile importante vin din trafic ! ” – campanie preventivă pe linia folosirii dispozitivelor multimedia la volan fără accesorii tip mâini libere, factor determinant în favorizarea producerii accidentelor grave. Neacordarea de prioritate în trafic (pentru pietoni şi pentru autovehicule) reprezintă, de asemenea, una dintre cauzele care au condus la producerea accidentelor grave în municipiul Bucureşti în anul 2012;

„Nu-ţi juca viaţa în viteză ! ” – campanie preventivă pe linia respectării regimului legal de viteză (a 3-a cauză de producere a accidentelor grave în municipiul Bucureşti în anul 2012);

„Fii cu ochii în 4 ! ” – Recomandări generale cu privire la particularităţile traficului aglomerat din municipiul Bucureşti.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button