ARHIVA B365

Cum îi conving hoţii pe oameni să-i lase în apartamente: 4 tipuri de escroci demascaţi

„Aceşti oameni folosesc aceste moduri de operare prin imprietenire şi folosirea de calităţi mincinoase. Ei se dau ca fiind lucrători la Enel, Electrica, Poştă, Primărie, Gaze. Intră în vorbă cu oamenii şi încearcă să pătrundă în locuinţă. Sunt foarte abili, se împrietenesc foarte repede. Pentru a evita orice problemă este bine să-i rugăm să aştepte pe hol. Când aveţi cel mai mic dubiu, nu ezitaţi să contactaţi instituţiile pe care pretind că le reprezintă, pentru a vă convinge de veridicitatea celor spuse. Dacă sunteţi îngrijorat sunaţi la poliţie”, a declarat pentru Rtv.net, subcomisar de poliţie Ciprian Dumitraş, Poliţia Capitalei.

Dezinsecţie cu apă şi făină
Hoţii se prezintă la uşa apartamentelor cu un recipient în spate şi cu o legitimaţie în mână. Aceştia pretind că sunt de la firme de dezinsecţie şi spun că au venit să facă o faptă bună. Spun că te scapă de gândaci şi cer bani pentru că îţi udă casă cu… apă şi făină. De gândaci oamenii nu scapă, însă au fost cazuri în care au „scăpat” de bunurile din casă.

Mostre cu detergent
O bătrână din Bucureşti s-a încrezut în două femei care spuneau că vor vândă detergent. Au sunat la uşă şi, pentru că bătrâna nu voia să deschidă după ce le-a văzut pe vizor, femeile i-au explicat amabil că sunt de la o firmă de detergenţi, că au nişte mostre şi că vor să i le prezinte, în speranţa că poate va cumpăra în viitor.
În timp ce bătrâna căuta ceva de scris, una dintre femei a încuiat uşa, a scos telefonul din priză şi a cotrobăit prin dormitor şi a furat-o.

Hoţul deghizat în preot 
Au fost cazuri când preoţii care spuneau că au venit cu Boboteaza s-au dovedit a fi, de fapt, doar nişte hoţi în haine bisericeşti care, intraţi în apartament, sparg locuinşa.

Apa pe sub uşă

O altă metodă este apa pe sub uşă sau fumigena care anunţă un incendiu. Indivizii toarnă apa pe sub uşă ca să te facă să crezi că este inundaţie pe hol sau îţi bagă un fum gros, un soi de fumigenă, care să-ţi dea alarma unui incendiu. Părăseşti imobilul de urgenţă fără a şti că în urma ta laşi un hoţ gata să intervină.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button