ARHIVA B365

Cum i-a mobilizat Reghecampf pe steliști pentru meciul cu Ajax. Clipul care i-a făcut să plângă

Fotbalistul echipei Steaua, Iasmin Latovlevici, a povestit, după victoria cu Ajax Amsterdam, că Laurenţiu Reghecampf le-a arătat jucătorilor săi un clip motivaţional înainte de meciul de joi, care i-a emoţionat pe stelişti până la lacrimi, potrivit gândul.

Clipul pe care Laurențiu Reghecampf l-a arătat jucătorilor stelei înainte de Steaua – Ajax este unul dintre cele mai emoţionante momente din istoria Jocurilor Olimpice. Atletul britanic Derek Redmond, forţat să se retragă, în 1988, din cursa de 400 de metri din cauza unei dureri de picior, s-a întors pe pista olimpică de atletism în 1992, la Barcelona, după opt operaţii. Redmond era într-o formă de excepţie şi toată lumea îl dădea drept favoritul cursei. La 150 de metri de la linia de start, însă, a suferit o ruptură la nivelul bicepsului femural şi s-a prăbuşit.

Câteva clipe mai târziu, însă, din respect pentru Jocurile Olimpice şi pentru ceilalţi sportivi, Redmond s-a ridicat şi a terminat cursa într-un picior, ajutat de tatăl lui, care intrase pe pistă. Momentul a emoţionat spectatorii şi telespectatorii din întreaga lume şi, de atunci, atletul britanic a devenit un exemplu de perseverenţă şi dăruire sportivă.

Intraţi pe teren după ce au văzut acest clip, jucătorii lui Reghecampf s-au calificat în optimile Europa League după ce a învins pe Arena Naţională, cu scorul de 4-2 la loviturile de departajare, formaţia olandeză Ajax Amsterdam, în manşa secundă a 16-imilor competiţiei. După 120 de minute de joc, scorul era 2-0, golurile fiind marcate de Latovlevici ’38 şi Chiricheş ’76.

Întrebat de ce a ales acest clip şi nu meciul din urmă cu 8 ani în care Steaua pornea, la fel ca înaintea jocului cu Ajax, cu un handicap de 2 goluri în faţa Valenciei, dar a reuşit să întoarcă rezultatul şi să se califice, Reghecampf a răspuns sec: „Pentru că nu poţi să trăieşti din istorie”.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button