ȘTIRI

Cum și-a dat demisia din PNL, după ce a fost dat afară, omul de afaceri Dan Cristian Popescu

Dan Cristian Popescu și-a dorit foarte mult să candideze la Primăria Sectorului 2, din partea PNL, împotriva lui Neculai Onțanu. A investit în afișe electorale și campanii media în care se prezenta drept soluția sprijinită de fostul premier Călin Popescu Tăriceanu pentru administrația locală. Conducerea centrală a PNL nu l-a sprijinit însă la alegerile din iunie, Dan Cristian Popescu fiind unul dintre liberalii bucureșteni care s-au aflat în conflict cu președintele partidului, Crin Antonescu, fiind schimbați din funcțiile de conducere (alături de Andrei Chiliman, care a pierdut funcția de președinte al PNL București). Dan Cristian Popescu a pierdut atunci funcția de președinte al filialei Sector 2 a Partidului.

Acum, Dan Cristian Popescu anunță că demisionează din PNL din cauza „obsesiei lui Crin Antonescu și a altor lideri PNL împotriva lui Traian Băsescu”. Partidul susține, însă, că fostul lider al filialei Sector 2 a fost exclus din partid în urmă cu trei luni.

„Referitor la anunţul făcut în cursul acestei zile de către domnul Dan Cristian Popescu, fostul preşedinte al filialei PNL Sector 2, potrivit căruia a demisionat din Partidul Naţional Liberal, precizez următoarele: Domnul Dan Cristian Popescu a fost exclus din Partidul Naţional Liberal în data de 15 iunie 2012, ca urmare a deciziei Delegaţiei Permanente Teritoriale a Filialei Sectorului 2 a Partidului Naţional Liberal. Hotărârea de încetare a calităţii de membru PNL i-a fost adusă la cunoştinţă domnului Popescu printr-o scrisoare, datată 10 iulie a.c.”, se arată într-un comunicat PNL semnat de Adrian Neacşu, preşedinte interimar PNL Sector 2.

Proaspat demisionarul din PNL, Dan Cristian Popescu, a confirmat, vineri, la Congresul PFC, ca se va inscrie in Partidul Forta Civica.

De asemenea, fostul lider liberal a precizat ca mai multi tineri din PNL ii vor urma exemplul.

„Sute de tineri liberali vor intra azi in Partidul Forta Civica condus de Mihai Razvan Ungureanu”, a spus Popescu.

„Avem nevoie de un nou mod de a face politica. Avem nevoie de politici care sa sprijine cresterea economica, ce pot fi doar de Dreapta. In Romania trebuie sa invatam ca statul nu este problema, ci solutia. Stim toti ca nu putem continua asa, pentru ca viitorul democratic al Romaniei este pus sub semnul intrebarii. Avem nevoie de Revolutia bunului-simt, dar nu in sensul demagogic folosit de unii politicieni. Iar aceasta Revolutie, trebuie sa fie a noastra, a politicienilor”, a declarat Dan Cristian Popescu.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button