BAZAR

Cum funcţionează prima aplicație care îi pregătește pe tineri pentru admiterea la facultate

Pentru că admiterea la universitate reprezintă o probă de foc pentru orice liceean, o echipă de studenți participanți la cursul de Dezvoltare de Aplicații Mobile din cadrul programului Samsung Tech Institute a creat ReadyToStudy, prima aplicație de acest gen gândită să îi ajute pe liceeni în pregătrea admiterii la universitate.

Proiectul, premiat de Samsung România, include teste și evaluări cu subiecte din anii precedenți, precum și un sistem de ranking care le permite utilizatorilor să vadă unde se situează în comparație cu ceilalți candidați, toate aceste sunt integrate.

Elena, George, Eduard și Mihai sunt studenți la UPB, dar s-au cunoscut și au format echipă datorită organizației studențești din care fac parte. Și-au dat seama că acest curs îi poate ajuta pe viitorii studenţi să aprofundeze dezvoltarea de aplicații mobile și, de ce nu, că pot câștiga competiția Samsung.

Ca parte a misiunii Samsung de a sprijini generațiile tinere în parcursul lor către o carieră de viitor, programul Tech Institute este dedicat specializării tinerilor în meserii ce țin de tehnologiile mobile. În acest an, 150 de studenți au urmat cursuri de dezvoltare de aplicații mobile în cadrul Universității Politehnica din București și Universității Tehnice din Cluj-Napoca, partenere a programului Samsung Tech Institute.

În cadrul proiectului, studenți în ani terminali care se pregătesc de o carieră în domeniul tehnologiilor au avut parte atât de cursuri de hard skills -cunoștințe de programare pentru dezvoltarea de aplicații mobile- cât și de soft skills -abilități de comunicare, de prezentare a ideilor într-un mod convingător și de lucru în echipă. Totodată, ei avut ocazia să se întâlnească față în față cu invitați speciali, profesoniști din domeniul tehnologiei, care le-au fost mentori, împărtășindu-le din experiența lor.

Studenții participanți la curs au beneficiat de o experiență completă de învățare, dobândind cunostințe aprofundate despre platforma Android, modalitățile de programare și soluții pentru dispozitivele mobile, sub îndrumarea echipei coordonate de prof. Eduard Popovici, din cadrul Facultății de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei. Totodată, Fundația Leaders a coordonat partea de soft skills și leadership training. Cursurile de dezvoltare de aplicații mobile fac parte din programul Samsung Tech Institute, în cadrul căruia au fost lansate două laboratoare de inovație, la Cluj-Napoca și la București.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button