Cum funcţionează aplicaţia care te anunţă pe telefon când vine următorul metrou

de:
05 mart. 2014
49 Afișari
Cum funcţionează aplicaţia care te anunţă pe telefon când vine următorul metrou

Aplicaţia „Ghid Metrorex” a fost făcută pentru smartphone-urile folosite de bucureştenii şi turiştii care ajung în Capitală şi care aleg să circule cu metroul. Concret, este vorba despre o hartă interactivă care estimează timpul necesar pietonilor pentru a ajunge la cea mai apropiată staţie de metrou, timpul estimat până la destinaţia dorită, care este traseul pe care oamenii trebuie să-l urmeze, dar şi unde trebuie să schimbe metroul, notează adevărul.ro.

Un alt punct forte al aplicaţiei constă în faptul că prezintă ora la care va sosi următorul metrou în staţie. Această informaţie permite utilizatorului să îşi calculeze timpul necesar deplasării din locul în care se află până la staţia de metrou. „În acest moment, aplicaţia foloseşte un algoritm de calcul pentru determinarea acestor timpi, însă, cu o marjă de eroare. Sperăm ca în următoarea perioadă, în urma discuţiilor iniţiate cu conducerea Metrorex să putem furniza datele în timp real”, precizează reprezentaţii companiei Smart Software Horizons.

Aplicaţia este disponibilă gratuit pe toate telefoanele cu sistem Android, în timp ce versiunea pentru Windows Mobile este în teste, urmând să fie lansată în următoarea perioadă. Aplicaţia este disponibilă atât în română, cât şi în engleză, franceză, germană, italiană, spaniolă, rusă, maghiară, bulgară, turcă, arabă sau portugheză.

Cookies