Cum funcţiona lanţul de fraudare de tip carusel al firmelor de carburanţi din Bucureşti

de:
01 mart. 2013
0 Afișari
Cum funcţiona lanţul de fraudare de tip carusel al firmelor de carburanţi din Bucureşti

În fapt, doi dintre suspecţi, în calitate de administratori ai unei societăţi comerciale ce activa în domeniul comerţului de carburanţi, ar fi înscris în actele contabile, dar şi în alte documente legale, cheltuieli ce nu aveau la bază operaţiuni reale.

Din verificările efectuate de poliţiştii bucureşteni a reieşit faptul că cei doi suspecţi ar fi efectuat operaţiuni comerciale printr-un lanţ de fraudare de tip carusel, în care ar fi fost incluse mai multe societăţi fictive, în scopul obţinerii pentru societatea administrată a unor deduceri semnificative cu privire la sumele ce trebuiau vărsate la bugetul de stat cu titlul de TVA, informează Poliţia Capitalei. 

În urma acestei activităţi, bugetul consolidat al statului român a fost prejudiciat cu peste 2,8 milioane lei.

Totodată, poliţiştii bucureşteni specializaţi în investigarea fraudelor au reţinut în sarcina celui de al treilea suspect faptul că, în calitate de asociat unic şi administrator al unei alte societăţi ce activa în acelaşi domeniu al comercializării carburanţilor, ar fi evidenţiat în actele contabile dar şi în alte documente legale, cheltuieli ce nu aveau la bază operaţiuni
reale.

Şi în acest caz, achiziţiile fictive erau evidenţiate ca fiind efectuate prin intermediul aceloraşi societăţi fantomă ce constituiau lanţul de fraudare tip carusel, cu scopul obţinerii pentru societatea administrată a unor deduceri semnificative cu privire la sumele ce trebuiau vărsate la bugetul de stat cu titlul de TVA, informează Poliţia Capitalei. 

Prejudiciul creat în acest caz este estimat de poliţiştii bucureşteni specializaţi în investigarea fraudelor la peste 2,2 milioane lei.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii bucureşteni, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală, cu cei trei suspecţi în stare de reţinere, aceştia urmând a fi prezentaţi magistraţilor cu propunere de arestare preventivă.

Totodată, poliţiştii bucureşteni specializaţi în investigarea fraudelor verifică şi eventuala implicare a celor trei suspecţi în activităţi infracţionale pe linia spălării de bani.

Cookies