Primăvara în București înseamnă o explozie de culoare, de energie și fețe mai prietenoase pe care le observi chiar și dimineața, în metrou, în drum spre școală sau locul de muncă. Primăvara la noi în oraș mai înseamnă și înflorirea firavelor și delicatelor magnolii și, în fiecare an, bucureștenii urmăresc atent Harta Magnoliilor, creată de Diana Robu, în căutare de cele mai instagramabile locuri pe care aceste flori le creează.
Întrucât magnoliile ne bucură, din păcate, doar câteva săptămâni pe an, oamenii se grăbesc să le prindă încă înflorite pentru a le fotografia, ca mai apoi să-și coloreze paginile de pe rețelele de socializare sau să împartă frumusețea lor cu familia sau prietenii.
Diana Robu a vorbit cu fotograful Dragoș Asaftei, care promite că va umbla și în acest an pe străzile orașului pentru a fotografia magnoliile, și oferă câteva sfaturi pentru a imortaliza aceste flori cât mai frumos posibil, fără a fi intruzivi și fără a le face vreun rău.
Dragoș Asaftei este unul dintre acei fotografi care pune bucurie și emoție-n fiecare fotografie, așa cum mărturisește acesta. Și așa cum putem observa și din fiecare imagine a lui, fie că ne poartă prin peisaje montane spectaculoase, prin Bucureștiul încotoșmănat de prima zăpadă, prin culorile florilor de primăvară sau prin colțuri din țară și din lume, scrie Diana Robu pe hartamagnoliilor.ro.
Un prim sfat pentru cei care vor să fotografieze magnoliile ar fi să găsească momentul potrivit. Locurile celebre cu magnolii pot fi destul de aglomerate în anumite momente ale zilei. În schimb dimineața de vreme, de exemplu, ai șanse ca florile să îți zâmbească doar ție. Lumina va fi și ea mult mai bună. Soarele de la răsărit ori de la apus dă o lumină caldă, blândă, care ajută mult fotografiile.
Un alt sfat ține de compoziție. Magnoliile pot fi fotografiate în diverse moduri, dar iată câteva idei care pot îmbunătăți fotografii:
Iar ultimul sfat nu ține de fotografie, ci de respectul față de plantă și față de proprietarul ei.
Mulți copaci se află în curțile oamenilor. Desigur că putem fotografia din drum plantele, însă să ținem cont și de intimitatea fiecăruia. Nu trebuie să fim intruzivi, să ne urcăm pe gardurile oamenilor ori să tragem de plantă pentru o fotografie mai bună.
Întregul articol, AICI.