Cum explică Raed Arafat de ce nu a putut fi salvată femeia care s-a aruncat de pe bloc

de:
23 mai 2015
0 Afișari
Cum explică Raed Arafat de ce nu a putut fi salvată femeia care s-a aruncat de pe bloc

„Primul lucru să subliniez că acum avem o comisie care va face tot filmul situației pentru a vedea dacă au fost probleme peste procedură. În astfel de situație, o persoană care dorește să se sinucidă și nu mai face apel pentru ajutor înseamnă că va fi o persoană cu care va fi greu de lucrat. Negociatorul crează o relație umană cu ea dacă reușește. Informațiile pe care le am de la colegii de la ISU: au avut o platformă de înălțare de salvare, dar persoana, văzând dacă oricine ar fi vrut să o salveze, se agita. Au adus perna acolo cu o oră jumătate înainte să se sinucidă. Umflarea pernei putea să îi atragă atenția. Când a văzut acea situație: lumea se agita și ea s-a agitat, și mai târziu s-a aruncat. Perna are un efect limitat. Este calculată pentru o persoană cu aproximatv 100 de kg, de la o distanță de 20-25 de metri. Dacă persoana vrea să se omoare, dacă vede altă persoană, oricum se mută și se aruncă”, a declarat Raed Arafat la B1 TV.

Secretarul de stat în MAI a mai subliniat faptul că negociatorul încearcă să convingă o persoană să nu recurgă la un gest extrem, dar nu are întotdeauna succes.

„Negociatorul este în relație cu persoana și decide în final cum să facă. El încearcă să creeze această situație, dar nu are această rată de succes întotdeauna. Negociatorul a reușit să îi dea apă, să mănânce, dar nu a reușit să o salveze. Jos, toate echipele s-au pregătit, dar din păcate, nu au reușit să faă nimic. Cum se agita situația, se agita și ea”, a mai spus Arafat.

În acest caz se vor face investigații, după o analiză a inspectoratului de urgență împreună cu inpectoratul de poliție.

„Raportul va veni foarte repede, în câteva zile. Aici nu putem să comentăm până nu avem toate acest aspecte”, a subliniat secretarul de stat.

De asemenea, secretarul de stat a spus că ar fi nevoie de mai multe invesiţii pentru astfel de intervenţii.

„Bucureştiul, până nu demult, nu a avut echipaje de salvare la înălţime. Acestea au fost montate în Bucureşti abia în ultimii şapte ani. Dacă e după mine, aş da comandă acum, dar nu este posibil”, a argumentat Arafat.

După ce a stat mai bine de 35 de ore pe blocul de opt etaje de pe Calea Victoriei ameninţând că se aruncă, femeia a recurs la gestul necugetat. Femeia, în vârstă de 60 de ani, s-a sinucis, vineri, în jurul orei 18.30, după ce joi s-a urcat pe bloc, ameninţând că se aruncă în gol.

Cookies