LA MINE-N CARTIER

Cum explică primarul Negoiță kitsch-ul cu pergola mov de pe Bulevardul Unirii

Întrebat de ce a ales culoarea mov pentru pergola de pe Bulevardul Unirii, primarul Negoiță a spus, râzând, „păi, știți, flacăra violet”. „În general, lucrurile mai îndrăznețe nu sunt asimilate foarte repede de către ceilalți. Nu a fost o idee foarte rea, a fost o idee îndrăzneață a unui arhitect. Dacă îmi place este greu de spus, mie îmi place să fim novativi (n.r.: inovativi) , iar când arhitecții au idei mai îndrăznețe, nu întotdeuna, dar câteodată îi susțin în demersul lor. Cred că este o pată de culoare în zonă”, a completat primarul.

„Este o mare realizare a noastră faptul că reușim să facem Bulevardul Unirii un bulevard de prestigiu. Ce se întâmpla până acum acolo nu ne făcea cinste”, a declarat Negoiță legat de lucrările pe care primăria Sectorului 3 le-a efectuat pe Bulevardul Unirii.

Primăria Capitalei: Pe Bulevardul Unirii se fac lucrări ILEGALE

Pe Bulevardul Unirii, două benzi de spațiu verde au fost sacrificate pentru a se amenaja locuri de parcare, iar bucata rămasă libera din bulevard a fost pavată cu piatră și se montează băncuțe și coșuri de gunoi. Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, sustine ca lucrarea nu are autorizatie de la Primaria Municipiului Bucureşti.  „Acolo lucrurile s-au petrecut aşa: arhitectul şef al sectorului şi domnul primar al sectorului 3(n.r. Robert Negoiţă) m-au rugat să le dau voie să ridice trotuarele şi să facă pantă de pământ pentru pomii de pe margine, de pe aliniament. Am spus, da, dacă vor să facă asta şi am mers personal să mă uit pentru că strada este în administrarea noastră. După aceea, spre surprinderea noastră am constatat că toate lucrările executate acolo nu au niciun fel de aprobare, nici din partea sectorului. În condiţiile acestea au primit amendă, o dată de 50 milioane lei vechi, după aceea de 100 milioane lei vechi pentru pomii care au fost tăiaţi şi după aceea ultima amendă este de 500 de milioane lei vechi”, a declarat primarul general Sorin Oprescu la ultima şedinţă de Consiliu General. 

Robert Negoiță, însă, îl contrazice pe Oprescu. „Nu este adevărat. Avem aprobare. Nu știu dacă am fost amendați, cred că a fost o chestie de reclamație pentru niște arbuști, ceva de genul acesta. Dar avem toate avizele”, a declarat primarul Sectorului 3.

Bătaie de joc pe Bulevardul Unirii: spaţiu verde ciuntit, piste de biciclete distruse şi trotuare sparte

Cu toate acestea, o porţiune considerabilă din Bulevardul Unirii a ajuns bătaia de joc a primarului Sectorului 3, Robert Negoiţă. O lucrare începută de autoritatea locală, dar rămasă nefinalizată până în prezent, distruge la propriu imaginea centrului Capitalei. Şantierul abandonat între timp îi face pe bucureştenii care locuiesc în apropiere, dar şi pe toţi cei care trec prin zonă, să îndure condiţii greu de acceptat: spaţiul verde a fost ciuntit pentru amenajarea unei noi parcări, pistele de biciclete au fost distruse în totalitate şi neamenajate înapoi deocamdată, iar trotuarele pietonale au fost sparte şi sunt pline de nisip. 

Dacă spaţiul verde a fost distrus aproape în totalitate pe această porţiune, copacii au fost totuşi păstraţi. Numai că au fost încastraţi în scuaruri de beton, unora fiindu-le turnate şi pietricele la rădăcină, aşa cum administraţia locală a mai obişnuit şi cu alţi pomi din zona Primăriei Sectorului 3, cu deosebirea că la pomii din preajma sediului administraţiei locale pietricele au fost lipite şi cu adeziv, după cum B365.RO a scris aici. 

Despre pietricele turnate la rădăcina copacilor, Negoiță a declarat: „Nu este invenția mea. Am încercat să ne inspirăm și noi din ceea ce se întâmplă la Paris, la Lisabona”.

Detalii despre lucrarea realizată pe Bulevardul Unirii și GALERIE FOTO, AICI


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button