Busculadă: Poliția Locală a intrat cu caii în mijlocul mulțimii strânse să asculte muzică, în parc

de:
26 mai 2014
1 Afișari
Busculadă: Poliția Locală a intrat cu caii în mijlocul mulțimii strânse să asculte muzică, în parc

Felix Mircea Moldoveanu, liderul grupului Barbarossa Samba Group, acuză Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti că a intervenit violent, sâmbăta aceasta, în timpul unei reprezentaţii din Parcul Herăstrău, când trupa s-a adunat (conform acestuia, ca în fiecare weekend) să cânte în faţa a 300 de persoane. Un poliţist local i-a cerut să se oprească din cântat şi, deoarece organizatorul a refuzat, în mijlocul mulţimii a intervenit Poliţia Călare. 

 

„Cântam cu Barbarossa Samba Group în parc, a venit un domn de la Poliţia Locală, care nu s-a legitimat, ne-a spus să ne oprim. Ne-am oprit după un minut, pentru că i-am spus că, dacă ne oprim acum, lumea va vocifera, va fi tensiune. Ne-am oprit după un minut. A venit la mine şi m-a rugat să îl însoţesc la masină. Nu l-am urmat la maşină, i-am spus că pot să dialoghez cu dumnealui. Văzând că refuz să merg la maşină m-a ameninţat, mi-a spus, citez „Las că vezi tu!”. Am scos camerele de vederi şi am aşteptat să văd ce se întâmplă. Am continuat reprezentaţia, care nu presupune niciun ban de la public, facem lucrul ăsta pe scene mari şi nu ieşim în parc să cerem bani (…) domnul poliţist a intrat din spatele meu, mi-a cerut buletinul, i l-am dat, apoi în dreapta am vazut un cal care a devenit din ce în ce mai agitat pentru ca erau foarte mulţi oameni, şi bâtrâni, cu copii, care s-au simţit ameninţaţi. Inclusiv poliţistul devenise speriat”- Felix Moldoveanu, în mesajul video postat pe pagina de facebook a trupei, duminică.

CE SPUN REPREZENTANŢII POLIŢIEI LOCALE:

Răzvan Popa, purtător de cuvânt Poliţia Locală Bucureşti, a declarat pentru B365.ro că motivul pentru care forţele de ordine au intervenit a fost faptul că reprezentaţia trupei nu avea autorizaţie, adăugând că niciun om nu a fost speriat de cai, aceştia fiind „foarte bine dresaţi” şi „n-o să vătămeze corporal pe nimeni dacă sunt struniţi de călăreţi”. Declaraţia completă a acestuia, mai jos:

„În primul rând, în ţara asta există legi. În legea 60 a adunărilor publice se precizează că trebuie să existe o autorizaţie pentru evenimentele de pe domeniul public, erau la intrarea în Herăstrău. În condiţiile în care el nu avea autorizaţie, această manifestare s-a derulat fără aprobare. Un agent a venit la el şi i-a spus că încalcă legea şi să parăsească zona. Nu au vrut să prezinte buletinul, ăsta-i refuz de identificare. Aşa că agentul a luat decizia să cheme patrula călare.

Dacă ne uităm cu atenţie, vedem că niciun om nu e speriat. Au început să înjure. Caii sunt cai de luptă, sunt foarte bine dresaţi. N-o să vătămeze corporal pe nimeni dacă sunt struniţi de călăreţi. Caii au intrat pentru dispersare. Cei cu tobele au început cu zeflemeaua şi să bată cu tobele în botul calului. Organizatorii le-au spus că încalcă legea, ei au început o zeflemea la adresa legii. Şi ocupau un trotuar. Urma să aibă loc un eveniment cu autorizaţie care nu se putea desfăşura din cauza lor. Caii nu sunt speriaţi, nu au scăpat de sub control. După, când s-au oprit cu tobele, încep huiduielile. Organizatorul incită lumea şi spune „Haideţi să mergem la maşină”. Buletinul a fost predat abia la apariţia patrulei călare. Deci două fapte de ultraj.”- Răzvan Popa, purtător de cuvânt Poliţia Locală Bucureşti

Cookies