Cum explică ambulanţa privată Nicomed decesul Arinei Prunariu, nepoata cosmonautului Prunariu

de:
12 aug. 2015
8 Afișari
Cum explică ambulanţa privată Nicomed decesul Arinei Prunariu, nepoata cosmonautului Prunariu

„Copilul a fost consultat respectând protoculul. I s-au făcut recomandările necesare la momentul respectiv. Li s-au transmis părinților, s-a prescris o rețetă și s-a făcut recomandarea să meargă la un spital de boli infecțioase dacă se agravează situația. Medicul care a făcut consultarea nu a considerat necesară internarea la acel moment. Medicul are o experiență de 15 ani în sistemul medical. Considerăm că sistemul nostru nu a greșit cu nimic”, a explicat reprezentantul Nicomed, care a precizat că știe că s-a deschis o anchetă în acest caz și că a trimis niște informați care le-au fost cerute, informează b1.ro. 

Ancheta a fost deschisă în urma morții fetiței, care a fost diagnosticat-o greşit de medicul ambulanţei private NICOMED, iar aceasta nu a fost transportată la spital decât atunci când a fost mult prea târziu.

Nepoata lui Dumitru Prunariu, care a murit de meningită, ar fi fost consultată iniţial de un medic de pe o ambulanţă privată. El ar fi diagnosticat-o cu enterocolită. Detalii, aici. 

Când medicii de la Matei Balş au descoperit că micuţa suferea de meningită, aceasta intrase deja în stop respirator.

Câte cazuri de meningită sunt raportate în România, ca în cazul nepoatei astronautului Prunariu 

Fetița a fost plecată cu familia ei în vacanță și abia când a ajuns acasă i s-a făcut rău. Imediat, părinţii au sunat la 112 și la casa lor a ajuns o ambulanță privată care i-a acordat primul ajutor și care ar fi diagnosticat-o cu enterocolită clasică. 4

În cazul Arinei, nepoata lui Dumitru Prunariu, primele simptome ale meningitei au fost confundate cu simptomele unei enterocolite, tocmai pentru că sunt asemănătoare. Aflați mai jos care sunt SIMPTOMELE MENINGITEI. Meningita apare, de obicei, la copii, adolescenți și adulți tineri, dar și oamenii în vârstă și cei care au probleme de sănătate sunt supuși riscului de a face boala. Există două tipuri de meningită, potrivit webmd.com: meningita virală, care nu provoacă probleme grave, și cea bacteriană, care poate duce și la deces. Detalii, aici. 

Fata nu a fost transportată la spital. I s-a făcut însă din ce în ce mai rău, aşa că părinții au dus-o la Institutul Matei Balș, unde doctorii au descoperit că avea meningită. Era prea târziu.
Copilul intrase însă în stop cardio respirator. Acum, reprezentanții Ministerului Sănătății au început să facă verificări după ce medicul care s-ar fi deplasat la domiciliu nu a transportat pacienta la spital și i-a pus un diagnostic greșit.

Dosar penal după moartea nepoatei lui Dumitru Prunariu 

Cookies