Cum este comentat dezastrul medical din România în presa din străinătate. Ce alte state se confruntă cu un număr din ce în ce mai mare de cazuri de COVID-19

20 oct. 2021
416 Afișari
Cum este comentat dezastrul medical din România în presa din străinătate. Ce alte state se confruntă cu un număr din ce în ce mai mare de cazuri de COVID-19
Cum este comentat dezastrul medical din România în presa din străinătate. Ce alte state se confruntă cu un număr din ce în ce mai mare de cazuri de COVID-19. Sursa foto: Ro Health Review

Situația medicală gravă din România cauzată de valul al patrulea de infectări cu virusul SARS-CoV-2 a depășit granițele țării și a devenit subiect de discuție pentru publicația pan-europeană Euronews. Aceasta a prezentat totodată situația pandemică din alte state afectate grav de acest virus.

Potrivit datelor de pe platforma mondială Our World in Data, țara noastră prezintă una dintre cele mai mari rate de mortalitate în fața virusului SARS-COV-2. În acest moment, România înregistrează o mortalitate alarmant de mare, fiind din păcate pe loc fruntaș la acest aspect.

Cu o rată de deces de 18,2 morți la fiecare milion din populație, țara noastră este depășită în clasament doar de insulele Saint Vincent și Grenadine, situate în Antilele Mici, conform Euronews.

Și OMS oferă ajutor României pentru a opri creșterea numărului de cazuri

La această oră, spitalele din întreaga țară funcționează la capacitate maximă. În București spre exemplu, ambulanțele au format cozi interminabile la Institutul Matei Balș, unde oricum nu mai sunt locuri libere – pacienții stau în paturi special amenajate pe holurile institutului.

Diverse țări din Uniunea Europeană au dat o mână de ajutor României oferind țării noastre medicamente și echipament necesar pentru cadrele medicale. Mai mult, acest val patru de infectări a afectat cel mai grav persoanele nevaccinate, iar din păcate numărujl acestora este de aproape două ori mai mare decât al celor ce au decis să se vaccineze, conform Our Work in Data.

Biroul European al Organizației Mondiale a Sănătății a precizat că numărul ridicat de cazuri a dus la mobilizarea mai multor echipe medicale și resurse.

Prin urmare, OMS va trimite un expert în țara noastră ce va avea ca scop îmbunătățirea modului în care autoritățile locale gestionează pandemia, dar România va primi și 34.000 de teste rapide, precum și circa 200 de contractoare

Care este situația în alte state din UE – ce țară introduce măsuri drastice

În alte state, măsurile adoptate de autorități restrâng circulația localnicilor la intervale și zone bine determinate. Spre exemplu, în Letonia, autoritățile au impus un lockdown de 30 de zile din cauza înrăutățirii situației pandemice.

Școlile, restaurantele și locațiile de divertisment se închid pentru o lună, de joi, iar restricțiile de circulație pe timp de noapte vor fi în vigoare până la jumătatea lunii viitoare. Premierul leton Krisjanis Kariņs a spus că noile restricții sunt necesare în contextul în care pandemia continuă să se răspândească rapid.

Rata de incidență a COVID la 100.000 de mii de locuitori în această țară este 864, printre cele mai ridicate din lume.

Doar puțin peste jumătate din populație este complet vaccinată. Prim-ministrul Kariņs a recunoscut că guvernul său a eșuat în demersul de a-i încuraja „suficient” pe cetățeni să se vaccineze.

În Slovenia, premierul Janez Jansa a pus creșterea cazurilor de infecție cu COVID pe seama recentelor proteste împotriva vaccinului și a restricțiilor.

Cookies