BAZAR

Cum era să fie linşat şoferul care a lovit patru biciclişti la marşul de protest din Bucureşti.VIDEO

Chiar când cel mai mare marş al bicicliştilor din Bucureşti urma să se încheie, ieri, pe Bulevardul Tineretului, unul dintre șoferii care așteptau în coloană, nu a mai avut răbdare să treacă toți bicicliștii (aproape 5.000 la număr) și a demarat în trombă, acroșând patru dintre aceștia, scrie freerider.ro. 

După ce a condus razant, făcând slalom printre ceilalți bicicliști, şoferul ar fi virat la stânga pe o stradă înfundată. Acolo a fost blocat de un echipaj al poliției locale, iar în scurt timp, câteva zeci de bicicliști s-au adunat în jurul automobilului și au început să-l vandalizeze. Șoferul s-a blocat în mașină și a început să dea telefoane pentru a-și chema prietenii. 

Astfel, șoferul grăbit s-a ales cu mai multe geamuri sparte, portiere îndoite, dar și cu o mare spaimă, cei doi membri ai echipajului poliției locale fiind singurii care au reușit să țină mulțimea înfuriată la distanță față de aceasta. După aproximativ 15 minute au sosit mai multe echipaje de poliție, cât și jandarmeria, care i-au invitat pe cei 4 bicicliști și pe șofer la secția de poliție pentru declarații restabilind liniștea în zonă. Șoferul nu consumase alcool, după cum au declarat martorii de la faţa locului. 

Poliţia va deschide o anchetă în acest caz pentru a stabili împrejurările exacte în acre s-a produs incidentul de la marşul bicicliştilor.  

Reprezentanţii Poliţiei Capitalei au declarat că, după incident, şoferul a fost dus la audieri şi a depus plângere pentru distrugere, iar şase biciclişti au depus plângere pentru lovituri, informează Realitatea TV. 

La cel mai mare marş al bicicliştilor din Bucureşti de sâmbătă au participat aproximativ 5.000 de persoane. După ce coloana s-a pus în mişcare la Piaţa Charles de Gaulle, bicicliştii au blocat traficul pe mai multe artere, respectiv Podul Basarab, Calea Victoriei şi Piaţa Constituţiei, unde s-au alăturat lanţului uman împotriva proiectului Roşia Montană.

Comunitatea bicicliştilor din Bucureşti a organizat sâmbătă, pe 21 septembrie 2013, de „Ziua fără maşini”, un marş de protest „Vrem piste pe şosea. Vrem un oraş pentru OAMENI!”. Detalii, aici. 


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button