Cum e vremea în București în acest weekend. Prognoza ANM e destul de neplăcută, cu cer înnorat și temperaturi sub media lunii mai

18 mai 2024
561 afișări
Cum e vremea în București în acest weekend. Prognoza ANM e destul de neplăcută, cu cer înnorat și temperaturi sub media lunii mai
Sursa foto: Unsplash

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteorologică specială pentru acest weekend în București. Din păcate, vremea va fi mai rece decât este normalul pentru mijlocul lunii mai, iar vremea va fi înnorată. În întreaga țară s-au înregistrat temperaturi sub media calendaristică, din cauza unui val de aer polar care a afectat întreaga țară.

Vremea în acest weekend în București va fi mai răcoroasă și mai înnorată decât poate ne-am dori cu mai puțin de două săptămâni rămase până vine vara. Potrivit meteorologilor, atât sâmbătă, cât și duminică soarele va fi acoperit de nori în mare parte din zi. De asemenea, temperaturile vor fi sub cele specifice mijlocului de mai în mod normal pentru țara noastră.

Vremea în București în acest weekend. Prognoza ANM

Sâmbătă, 18 mai

Astfel, în ziua de sâmbătă, 18 mai, cerul va fi aproape toată ziua înnorat, însă potrivit meteorologilor nu vor exista șanse de ploaie. Minima va fi de circa 10 grade, în timp ce maxima se va înregistra la orele prânzului și va fi de 20-21 de grade.

Dumincă, 19 mai

În a doua zi din weekend, duminică, în București se vor înregistra temperaturi mai ridicate față de ziua precedentă. La fel ca în cazul zilei de sâmbătă, cerul va fi înnorat, potrivit meteorologilor, însă nu se vor înregistra precipitații. Minima se va înregistra în jurul valorii de 12 grade, în timp ce maxima va fi de 23-24 grade.

Vremea se va menține rece și în săptămâna viitoare la nivel național, potrivit directoarei ANM, Elena Mateescu.

„Vorbim și de temperaturi minime destul de coborâte, mai ales în zonele depresionare din estul Transilvaniei, acolo unde este posibil să ne apropiem chiar de 0°C și să consemnăm posibil și temperaturi negative.

Vor fi condiții de brumă în acele zone, minimele, în general la scara întregii țări, între șase până la nouă 10°C inclusiv în Bucureşti.

Din punct de vedere al regimului de precipitații, este posibil ca într-adevăr, să mai consemnăm la altitudini mai mari de 1.900 de metri precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, inclusiv intensificări ale vântului, cu viteze la rafală de 45-50km/h în zonele mai joase de relief, iar în zona montană înaltă peste 70km/h”

CITEȘTE ȘI

După ce vizitează muzee, bucureștenii sunt așteptați cu bunătăți la „Noaptea Gurmanzilor”. Festivalul cu papa bun și jonglerii e în weekend, pe Kiseleff

Concertele Coldplay din București vor fi prietenoase cu mediul. Fanii vor produce energie, dansând pe o podea cinetică

ALERTĂ | Accident grav, cu pieton pe trecere, la intersecția de la Piața Rahova din Sectorul 5. Martor: Pietonii aveau roșu

Cookies