7 păreri despre București de la 7 fotografi: Cum e Capitala, ca sursă foto

de:
19 oct. 2013
0 Afișari
7 păreri despre București de la 7 fotografi: Cum e Capitala, ca sursă foto

În cadrul seriei de articole TOP 15 Cele mai frumoase fotografii din Bucureşti, lansată anul trecută de B365.ro, fotografii bucureşteni au împărtăşit cu noi imagini din Capitală. De data această, lăsăm pe plan secund fotografiile făcute de ei şi evidenţiem felul în care văd oraşul, ca sursă foto.

Alex Gâlmeanu, de pildă, crede că Bucureştiul, deşi e mic în ceea ce priveşte resursele şi oportunităţile, ca sursă foto e foarte interesant: „În Elveţia, de exemplu, am văzut mai puţine locuri interesante de fotografiat. E mai puţin spectacol al vieţii într-o ţară corectă şi riguroasă.” Câteva fotografii făcute de autor în Bucureşti găsiţi aici.

Andrei Pandele adaugă că „este un oraş chinuit, dar viu, gestionat de oameni care nu îl iubesc şi nu îl înţeleg.” Îl descrie ca fiind „un oraş cu iz de Levant, unde reprezentanţii mahalalei se dau drept VIP-uri, însă e o sursă inepuizabilă de subiecte fotografice paradoxale, comice sau triste.” Câteva fotografii făcute de autor în Bucureşti găsiţi aici.

Vlad Eftenie spune despre oraș că e „dinamic, se înlocuiește pe sine însuși în fiecare clipă, contrazicând proverbul „apa trece, pietrele rămân”- prin prisma faptului că orașul rămâne etern, nu prin pietrele sale de temelie, ci prin amprenta cu care inoculeaza spiritul celor care-l locuiesc, păstrându-l în suflet pentru a-l povesti mai departe.” Adaugă totodată că e „imprevizibil, obositor, mereu nou și vechi în același timp, mediu contradictoriu ideal pentru o imersiune fotografică solicitantă și mereu cu rezultate.” Câteva fotografii făcute de autor în Bucureşti găsiţi aici.

Ca sursă foto, Alex Mazilu cataloghează oraşul ca „un urban aglomerat care uneori capătă straluciri splendide de epocă.” Câteva fotografii făcute de autor în Bucureşti găsiţi aici.

Andrei Birsan, preşedintele Asociaţiei Bucureştiul meu Drag pune că, pentru el, Bucurestiul este un membru al familiei „care poate nu intotdeauna este in toane bune, dar este al nostru.” Consideră că, „aşa cum avem o memorie vizuala a familiei (de la bebeluşul pe blăniţă, la şcolar sau la căsătorie), ar trebui să avem şi o memorie vizuală a oraşului în care locuim – Bucureştiul”. Câteva fotografii făcute de autor în Bucureşti găsiţi aici.

Marius Georgescu spune despre Capitală că e un oras ofertant,  prin aglomeraţia din centru, pitorescul mahalalelor rămase si mulţimea femeilor superbe. Însă adaugă că îngreunează viaţa fotografilor de strada, prin maşinile foarte multe, reclamele agresive şi „sinistrele manunchiuri de cabluri” care îndoaie stâlpii: „Ca atare, îl injur zilnic şi mă întorc la el, ca la o femeie cam trecută, cam neîngrijită şi cam prea accesibilă- dar cu feromoni prea atragători ca s-o părăseşti.”  Câteva fotografii făcute de autor în Bucureşti găsiţi aici.

Mihai Petre spune că oferă multe posibilități de fotografiere: „este un oraș foarte variat și în continuă schimbare, cu bune și cu rele, fiecare colț are farmecul lui.” Câteva fotografii făcute de autor în Bucureşti găsiţi aici.

Cookies