COOL CITYGOOD LIVINGHUFFLIBERTATEA

Cum deosebești un Outlet de un fake-Outlet, în București. La Valea Cascadelor, gresia Versace chiar nu-i Versace, că n-are cum

Ce este și ce nu este un outlet? Dacă cineva te ia repede și te întreabă ce outlet-uri sunt în București, posibil să ai un moment de pauză. Sau de nedumerire totală . Și asta pentru că aici, în România, în București, nu prea găsești outlet-uri cum sunt cele din Occident. La noi, "afară-i vopsit gardul, înăuntru-i leopardul", adică există o mare discrepanță între ceea ce se vede și ceea ce există în realitate. Deschideți ochii, înainte să deschideți punga, că e plin de etichete false și de produse contrafăcute.

Prin definiție, un outlet ar trebui să aibă produse de la firme cu brand puternic, la prețuri cu discount, care nu s-au vândut în magazinele mamă. Deci, ce a rămas de la magazinele de firmă și tu poți să cumperi, bucuros de chilipir.

Plima nu e Puma, iar Abibas chiar nu-i Adidas

La noi, e puțin altfel. Dacă te duci la Dragonul Roșu, nu înseamnă că ai intrat într-un outlet. Fiți atenți: IDM, Dragonul Roșu, Europa sau Doraly nu sunt magazine de tip outlet. Nu sunt. Să ne înțelegem. Le putem spune, după caz, “chinezării ” sau “magazine en-gros ”.

Com’on, să fim serioși: Plima nu e Puma, iar Abibas nu-i Adidas. Negustorii noștri au prins însă ideea și și-au botezat toate chinezăriile și sh-urile, drept outlet. De aici și problema noastră. Mai mult, denumirea a fost folosită și de creatorii de materiale de construcții. Și așa au apărut, pe unele străzi, outleturi de profil – în fapt concentrări de magazine și cam atât. Că nimeni nu vinde pe Valea Cascadelor gresie Versace din sezonul 2018, de la mama ei. Versace e scump, oameni buni, e lux, costă metrul pătrat cât porcul de Crăciun. Nu confundați imitația cu originalul.

La “outlet-urile” de materiale de construcții se adaugă și diferite outlet-uri de mobilă – de fapt, magazine de câțiva metri pătrați care își desfășoară activitatea în foste hăli industriale, claie peste grămadă – denumite și ele, pompos, outlet.

Avem, totuși, și magazine outlet pe bune. Iată care sunt:

Mai jos cîteva magazine din București care sunt, totuși, OUTLET.

 • Fashion House Outlet Centre – Singurul outlet care se apropie, măcar la sex, cu Pandorf este cel de la ieșirea pe autostrada București-Pitești – Fashion House Outlet Centre. Există produse pe care le iei cu discount în mod regulat, iar periodic cei de acolo fac campanii de extra-sold care ajung până la 90%. În total, sunt vreo 60 de magazine. Găsești acolo branduri precum Adidas, Cacharel, Cavaliere, Columbia, Coccodrillo, Desigual, Diesel, Ecco, English Home, Ganț, Jolidon, Killtec, Levi ’s, Motor, Under Armor, Puma, Time Out , Otter etc.
 • Pentru program, hartă și alte amănunte puteți consulta aici, pe Fashion House  Atenție, însă, că informația deseori lipsește sau site-ul o cam ia razna. Un sfat: urmăriți campaniile speciale, le veți găsi la radio și outdoor, în preajma evenimentelor. Un alt sfat: atenție la ce oră vă programați vizita, deseori circulația în jurul outlet-ului este destul de urâtă, pentru că e amplasat într-o zonă cu mult trafic comercial. Conform informațiilor noastre, Fashion House este pe cale de a construi un al doilea centru în partea de est a Capitalei, lângă lacul Cernica. Inaugurarea este prevăzută pentru anul 2021. Construcția se vede deja pe dreapta, cum mergi spre mare pe autostradă.
 • Mobexpert Outlet – Din nou un outlet interesant, pe mulți metri pătrați, cu produse la prețuri reduse și la promoții. Îl găsiți la capătul Șoselii Fabrică de Glucoză, în spatele Showroom-ului mare Mobexpert. Mobilă, decorațiuni interioare, corpuri de iluminat, covoare, canapele etc. Discounturile sunt chiar generoase în unele cazuri, merită să faceți o vizită mai ales dacă amenajați o casă sau vreți să mai schimbați câte ceva prin apartament. Mai multe detalii pe site-ul Mobexpert.
 • Miniprix – Asimilabil cu un outlet, deși va trebui să extindem puțin noțiunea, este rețeaua Miniprix. Există un magazin în Militari (Maniu 185A), unul în apropierea Pieței Victoriei (Ion Mihalache 38) și unul, cel mai mare, la Otopeni, vis a vis de aeroport (Calea Bucureștilor 291A). Cel din Romană, de lângă McDonalds s-a închis.

Alte magazine outlet

Alte magazine de tip outlet sunt prezente în Mall-uri. Vă recomandăm să căutați marfa în cele mai periferice – este puțin probabil că veți găsi așa ceva în AFI sau Băneasa. Câteva recomandări: Vitan Mall, Plaza România, Liberty Center, Militari Shopping, Vulcan Center, Grand Arena etc

Câteva exemple de outlet-uri din MALL-uri

 • Collins – București Mall (Vitan)
 • Lo Spaccio – București Mall (Vitan)
 • Otter – Grand Arena Mall
 • Adidas Outlet – Grand Arena Mall

Magazine individuale

Ici-colo mai găsești outlet-uri presărate prin București drept magazine individuale, care nu intră în curtea imensă a vreunui mall. Exemple:

 • Mega Store București – Bulevardul Energeticienilor 100,
 • I like Outlet – Stradă Academiei 1
 • Luxury Outlet Bucharest – Stradă George Enescu colț cu Calea Victoriei
 • Big Brands Outlet – Stradă Gheorghe Condurache 18 (Berceni)
 • Big Brands Outlet – Calea Giulești 14 (Giulești)
 • One Outlet – Bulevardul Nicolae Bălcescu 30,
 • Fashion Brands War – Gheorghe Magheru 5-7
 • Pals Outlet – Stradă Dristorului 121
 • Depot 96 – Stradă Verzișori 36-38
 • Terani Outlet – Stradă Cuza Vodă 123
 • Outlet Mixed Brands București – Bulevardul Ion C Brătianu 34
 • Perfect Outlet – Șoseaua Ștefan cel Mare 26

Atenție, unele outlet-uri sunt închise din cauza pandemiei

Trebuie să știți că piața acestor magazine este destul de fluctuantă. Alertă sanitară din ultima vreme, dar și schimbările din viața Bucureștiului (vedeți doar câ te magazine au dispărut de pe Magheru sau de pe Calea Victoriei) au dus la închiderea unora.

Mai sunt și magazine outlet de care vă amintiți, dar care între timp s-au închis. Iată câteva dintre ele: MiniPrix – Romană (în spatele la MacDonald), Outlet Exu de pe Gheorghe Șincai 1 Nexus (Gheorghe Magheru), Elmec Nike Outlet Store – Calea Bucureștilor 37, Vitandis Shopping Center.

Succes, outlet fericit va dorim!


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button